• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Syltet squash

Tilbehør / Sylting og hermatikk

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 kg squash

Eddiklake:
2 1/2 dl eddik 7%
2 1/2 dl vann
3 dl sukker
1 ts gul sennepsfrø
1/2 ts hel hvit pepper
1 bit tørket ingefær

Bruksanvisning

Skrell squashen. Del den i to på langs og skarp ut kjernehuset. Skjær hver halvdel i 2-3 cm brede skiver. Kok squashskivene knapt møre i lettsaltet vann. La dem renne godt av.

Knytt alle krydrene inn i en liten bit gasbind eller legg dem i en "pepperkoker". Ha kryddrene i en kjele sammen med eddik, vann og sukker. Rør på middels varme til sukkeret er oppløst. Kok opp og la laken koke i ca 5 minutter. Del squashbitene i 2-3 porsjoner. La hver porsjon småkoke i laken i 5-10 minutter. Ta squashbitene opp med hullsleiv og legg dem på varme glass. Kok laken inn uten lokk på sterk varme i 3-4 minutter. Hell laken kokende over squashen. Skru lokk på med det samme. La squashen stå kjølig i 3 døgn.

Sil laken forsiktig av. Gi laken et oppkok sammen med krydderposen, og la laken koke inn uten lokk på sterk varme til den er litt fyldigere. La laken bli helt kald og hell den over squashen igjen. Sett på lokket, og oppbevar squashen kjølig. Etter 3-4 uker er den ferdig til servering. Godt tilbehør til stekte kjøtt- og fiskeretter.

Tilbehør / Sylting og hermatikk


Sum Oppskrifter 64 funnet


Appelsin-pickles

Berbere

Blandet paprikasalat

Cocktailbær

Delikatessepærer

Eddiksyltede gresskar

Eddiksyltede tomater

Fruktpickles

Hermetisering av epler

Hermetisering av kirsebær

Hermetisering av plommer

Hermetisering av pærer

Hermetisering av sopp

Hermetisering av stikkelsbær

Hermetisert asparges

Hermetiserte sitroner

Hermetiskering av grønne erter og gulrøtter

Hyllebærsaft

Ingefærpærer

Kirsebærlikør

Kokt saft

Krydderepler

Krydderferskener

Kryddergresskar

Krydderpærer

Kryddersquash

Krydret tyttebærsyltetøy

Maisrelish

Marinering av bær

Marinert oliven

Pickles

Pærer i tyttebærsaft

Rabarbradrikk

Romtopf

Rå saft

Saft av hyllebærblomster

Safting

Stikkelsbær i krydderlake

Stikkelsbærsaft

Sukret gresskar

Sursyltede nyper

Sursyltede plommer

Sylteagurker i skiver

Sylteagurker, svensk type

Syltede agurker

Syltede grønne tomater

Syltede kirsebær

Syltede krydderpærer

Syltede kumquats

Syltede nyper

Syltede paradisepler

Syltede rødbeter

Syltede sitroner

Syltede små tomater

Syltede svisker

Syltet appelsinskall

Syltet fruktcocktail

Syltet gresskar

Syltet ingefær

Syltet laks

Syltet løk

Syltet paprika

Syltet squash

Søt agurkpickles

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen