Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g dypfryst torskefilet
5 dl vann
1 ts salt
1 pk lys buljonggelé
1 pk majones
2 1/2 dl kremfløte
4-6 ss presset sitronsaft
salt
pepper
1 sitron
reker til pynt
Halvtin fisken. Skjær den i tykke skiver, og legg dem i kokende, lettsaltet vann. Bruk litt vid kjele, så skivene kan legges i ett lag.
La fisken trekke til den er kokt, men fremdeles saftig.
Mål opp 4 dl av den varme fiskekreften, og rør ut buljonggeleen. Avkjøl blandingen, men la den ikke stivne. Mos den avkjølte fisken sammen med majonesen. Det går fint med en gaffel. Bland i det meste av sitronsaften til slutt.
Stivpisk fløten og bland kremen forsiktig i. Bland så i den avkjølte, men flytende buljonggeleen. Smak til.
La bollen med blandingen stå ca 30 minutter i kjøleskapet.
Rør moussen sammen to-tre ganger slik at ikke geleen legger seg på bunnen.
Fyll blandingen i form som er skylt med kaldt vann. La formen stå i kjøleskapet natten over.
Dypp formen i varmt vann, og hvelv moussen på fat. Pynt med aspargestopper og reker. Smått oppskårede reker kan godt blandes i moussen også, som en variasjon.
Server pariserloff eller annet brød til.