Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g okselever
500 g spekk
400 g storfekjøtt fra skanken
100 g smørstekt løk
4 eggehviter
40 g tørrmelk
40 g nitrisalt (1 knivsodd salpeter utgjør 40 g nitrisalt)
1 ½ ts grov pepper
1 hvitløkfedd
1 ts quatre epices (like deler malt kanel, nellik, muskat, pepper)
Løkkompott:
2 rødløk
2 løk
2 ss olivenolje
3 ss sukker
1 dl rødvinseddik
1 dl rødvin
salt
pepper
2 ss hakket gressløk
Kvern lever, spekk, kjøtt og løk i to omganger gjennom kjøkkenkvern.
Tilsett eggehviter, tørrmelk, nitrisalt, grov pepper, hvitløk og quatre epices. Bland dette godt og ha det i en terrineform. Stek patéen i ovn på 160 C i 45-60 minutter. Avkjøl.
Skrell løken og skjær den i tynne skiver. Varm olivenolje i en gryte og ha i sukker. Tilsett løk og stek den blank. Ha i eddik og rødvin og kok inn til sirup med løken. Når løken er mør og fin, avkjøles kompotten. Smak til med salt og pepper. Ha i gressløk rett før servering.
Patéen er velegnet som rett til buffet.