• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Salatbuffet

Diverse / Koldtbord

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 isbergsalat
1 liten bunt stilkselleri
3-4 tomater
1 bunt vårløk
2-3 gulrøtter
1 boks maiskorn, ca 285 g
100 g bønneskudd, friske eller hermetiske
100 g tynne baconskiver uten svor
3 loffskiver
2 ss olje
3 egg
1 liten bunt gressløk
3 ss solsikkefrø
100 g revet cheddarost
OSTEDRESSING:
100 g mild blåmuggost
1 hvitløkfedd
1 dl crème fraîche
salt
nykvernet hvit pepper
2 ss virgin olivenolje
FRANSK DRESSING:
4 ss hvitvinseddik
salt
nykvernet hvit pepper
1 ts dijonsennep
16 ss virgin olivenolje (2,4 dl)
THOUSAND ISLAND DRESSING:
1 dl majones
2 ss tomatketchup
1 lite egg
1 liten rød paprika
2-3 ss hakket persille
2 dråper tabascosaus

Bruksanvisning

Finn fram serveringsboller og legg opp ingrediensene hver for seg i bollene etter hvert.

Skyll salaten og rist vannet godt av den. Skjær bort grove bladnerver og riv eller skjær bladene i store biter. Skyll sellerien og dra av grove tråder. Skjær den i tynne skiver. Skyll tomatene og skjær dem i båter.

Skyll og rens vårløken og skjær den i tynne ringer. Skrell gulrøttene og riv dem grovt.

Sil kraften av maiskornene. Ha bønneskuddene i et dørslag og skyll dem godt i kaldt vann. La dem renne godt av.

Klipp eller skjær baconet i tynne strimler. Ha baconet i en stekepanne og stek det på middels varme til det er sprøtt. Ta det opp med hullsleiv og la det renne av på kjøkkenpapir.

Skjær loffskivene i terninger. Ha oljen i stekepannen du brukte baconet og varm den. Stek loffterningene på middels varme til de er gyllenbrune på alle sider. Ta dem opp med hullsleiv og la dem renne av på kjøkkenpapir.

Legg alle eggene, også de til Thousand Island-dressingen, i kokende vann og kok dem i 10 minutter. Skyll dem i kaldt vann og ta av skallet. Legg egget til dressingen til side og skjær de andre i båter. Skyll gressløken og klipp den smått.

Ha solsikkefrø og revet ost i serveringsboller.

Ostedressingen: Mos blåmuggosten med gaffel i en bolle. Skrell og press hvitløkfeddet og bland det med osten. Rør inn crème fraîche, litt salt og pepper og olivenolje. Rør til alt er godt blandet.

Fransk dressing: Ha alle ingrediensene i et ristebeger eller glass med skruløkk og rist sammen.

Thousand Island-dressing: Bland majones og ketchup. Hakk det kokte egget. Skyll paprikaen, fjern frø, stilk og hvite ribber og skjær kjøttet i små terninger. Ha egg, paprika og persille i majonesblandingen og smak dressingen til med tabasco.

Ha dressingene i små boller og sett dem ved siden av de andre salatingrediensene.

Diverse / Koldtbord


Sum Oppskrifter 161 funnet


2 gode sildekrukker

Akevittsild

Ande- og kalveterrin med pistasienøtter

Ansjospostei (Anchoïade)

Appetitt-sild

Aspic med egg

Balsamicosild

Banansild

Bestemors senneps-sild

Broiler i aspik

Broiler og skinke-kabaret

Bruschetta

Carpaccio av laks

Carpaccio med spekeskinke

Dansk leverpostei i form

Delikatessekjøttboller

Dill- og timiansild

Dillfylte silderulader

Eddiksild

Edelfiskanretning

Egg med tunfiskmajones

Eggerøre og røket laks

Einebærsild

Engelsk sommersylte

Farsert hummer

Fasanpostei

Fileter av makrell

Fiskekabaret

Fiskemousse

Fransk fiskepostei

Fransk harepostei

Fransk landpaté med løkkompott og salat

Fransk paté

Fransk postei

Fuglepostei

Fylt svinepostei

Fårerull

Gammeldags sursild

Glassmestersild

Gravet sild

Gravlaks med sennepskrem i lefse

Grønnsakpaté

Gulrot i gelé

Gåseleverpostei

Harepostei

Hodesylte

Hummerpudding

Hverdagssylte

Hvitløksild

Hvitløksild 2

Hønsepostei

Italiensk salat

Janssons fristelse

Juleaspic

Juleleverpostei

Julepostei

Julesild

Kalvesylte

Karrisild

Kaviarsild med purre

Kjellands sursild

Kjøtt i gelé

Kjøttbrød (Meat Loaf)

Kjøttkabaret

Kjøttpaté à la Lyon

Kjøttpostei fra Tours (Rillettes)

Kjøttpostei med krydderurter

Kjøttpostei med sjampinjonger

Kjøttrullade

Kryddersild

Kryddersild i karrimajones

Kryddersild i tomatsaus

Kryddersild med fersken

Kryddersild med grønnsaker og pesto

Kryddersild med hvitløk og timian

Kryddersildsalat

Krydderskinke

Kyllingleverpaté med madeira

Kyllingpaté

Laks i aspic

Laksekabaret

Laksemousse

Laksepaté

Lakseterrin med aspargessalat

Lammerull

Landpostei

Lettsaltet ovnsbakt lammelår

Lever- og kjøttpostei

Leverpostei

Leverpostei av elg

Leverpostei-sufflé

Linsepaté

Løksalat

Marinert ansjos

Marinert purre

Marinert sild

Marinert sopp i eddiklake

Midtsommersild

Mormors julesild

Mors kjøttpostei

Mozzarella med salamichips

Nøttesild

Oksepostei

Olivenpostei

Ovnsbakt leverpostei

Panert skinke

Paprikasild

Paté

Polsk kalvepostei

Postei av skogsfugl

Posteikrydder

Pynting av paté

Reinsdyrpatè

Rekepostei

Rullesylte

Røykelakskake

Salamisnurrer

Salatbuffet

Saltet ovnstørket elgrull

Sennepsgratinert juleskinke

Sennepsgravet strømming

Sennepssaus

Sennepssild

Sherrysild

Sherrysild - 2

Sild i salsa

Sild på russisk

Silderulader i løk og eddik

Sildesalat

Skalldyrstuing

Skinke i persille-gelé

Skinke- og tungeterrine

Skomakerlaks

Skånsk løksild

Soløye

Spekelaks

Spekemat

Surlaks

Sursild

Sursild - 2

Svensk sherrysild

Svensk sildesalat

Svine- og broilerkjøtt i aspic

Svinepostei

Sylte

Sylte av skinkeknoke

Syltet laks

Syltet sild med hakket rødløk

Tante Julies sildesalat

Tarteletter med sopp

Toast Skagen

Tomatrand

Tomatsild

Torskerognkaviar

Tysk pølsepostei

Tysk svinesylte

Urtesild

Viltpostei

Vinkokte duebryst i gelé

Ørretkabaret

Østersposteier

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen