Flere resulteter finnes under oppskriften
Juleskinka er mager og skjæres i skiver og serveres tradisjonelt med rødkål - eller med Furulysalat og sjysaus.
Juleskinka trenger ikke å gratineres. Som rett på koldtbordet passer det godt med Waldorfsalat.
Juleskinka får man både med og uten ben. Med ben veier en hel skinke ca. 5-6 kg - uten ben fra 1-3 kg. Den holder seg fint i kjøleskapet i omtrent 1 uke.
Til gratineringen trenger man:
8 ss sennep
2 eggeplommer
1 ss potetmel
ca 1 dl. Kavring
pakk først skinka i aluminiumsfolie og legg i en langpanne. Stikk inn et steketermometer i den mest kjøttfulle frlrn av skinka. Steketemperatur 175 C. Skinka er ferdig når steketermometeret viser 72 C. Eventuelt kan skinka legges i kokende vann og så trekke ved 80 C til steketermometeret viser 72 C ( ca 3 timer for en skinke på 3 kg).
Ta skinka ut av ovnen og fjern aluminiumsfolien. Ta av nettet og evnt. svoren
Bland sennep, egg, potetmel og kavring. Smør blandingen utover skinka.
Gratiner i forvarmet ovn ved 200 C i ca 15 minuter.