• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Hodesylte

Diverse / Koldtbord

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1/2 svinehode
1 ts pepper
1 ts nellik
1 ts allehånde
1 ts ingefær
1 ss salt
2 ts gelatinpulver
Til koking:
2 ts salt pr. liter vann

Bruksanvisning

(ca 1 1/4 kg sylte)

Rens svinehodet og skyll det godt i kaldt vann. Legg det i et rommelig kokekar med bensiden ned. Mål opp og hell på vann slik at det dekker kjøttet. Salt, kok opp og skum av. Kok hodet under lokk på svak varme til kjøttet kan løsnes fra bena, ca 1 1/2 time.

Ta opp kjøttet. Skjær løs svoren og skjær alt kjøtt og flesk fra bena. Fjern årer og itler. Skjær kjøtt og flesk i skiver eller strimler. Legg magert og fett kjøtt hver for seg.

Dypp et kjøkkenhåndkle i varmt vann, vri det og bre det utover en bolle med rund bunn. Dekk bunn og sider med svor. Legg skinnsiden mot håndkleet. Bland salt, krydder og gelatin.

Legg fett og magert kjøtt lagvis og strø krydderblandingen mellom lagene. De fete lagene er nødvendig for at sylten skal henge sammen. Legg svor øverst med skinnsiden opp. Knyt håndkleet hardt rundt sylten og bind det sammen med en hyssing.

Kok opp kraften. Legg i sylten og la den trekke i kraften ca 20 minutter slik at den blir gjennomvarm. Legg den deretter i press i syltepresse, eller mellom to tallerkner eller spekefjøler med tyngde på. La den stå kjølig i 8-10 timer. Ta deretter bort håndkleet.

Sylte kan oppbevares noen dager i kjøleskap. Den kan også fryses, gjerne delt i mindre stykker. Pakk inn sylten i aluminiumsfolie og plastpose. Den bør ikke fryselagres lenger enn 1-2 måneder.

Diverse / Koldtbord


Sum Oppskrifter 161 funnet


2 gode sildekrukker

Akevittsild

Ande- og kalveterrin med pistasienøtter

Ansjospostei (Anchoïade)

Appetitt-sild

Aspic med egg

Balsamicosild

Banansild

Bestemors senneps-sild

Broiler i aspik

Broiler og skinke-kabaret

Bruschetta

Carpaccio av laks

Carpaccio med spekeskinke

Dansk leverpostei i form

Delikatessekjøttboller

Dill- og timiansild

Dillfylte silderulader

Eddiksild

Edelfiskanretning

Egg med tunfiskmajones

Eggerøre og røket laks

Einebærsild

Engelsk sommersylte

Farsert hummer

Fasanpostei

Fileter av makrell

Fiskekabaret

Fiskemousse

Fransk fiskepostei

Fransk harepostei

Fransk landpaté med løkkompott og salat

Fransk paté

Fransk postei

Fuglepostei

Fylt svinepostei

Fårerull

Gammeldags sursild

Glassmestersild

Gravet sild

Gravlaks med sennepskrem i lefse

Grønnsakpaté

Gulrot i gelé

Gåseleverpostei

Harepostei

Hodesylte

Hummerpudding

Hverdagssylte

Hvitløksild

Hvitløksild 2

Hønsepostei

Italiensk salat

Janssons fristelse

Juleaspic

Juleleverpostei

Julepostei

Julesild

Kalvesylte

Karrisild

Kaviarsild med purre

Kjellands sursild

Kjøtt i gelé

Kjøttbrød (Meat Loaf)

Kjøttkabaret

Kjøttpaté à la Lyon

Kjøttpostei fra Tours (Rillettes)

Kjøttpostei med krydderurter

Kjøttpostei med sjampinjonger

Kjøttrullade

Kryddersild

Kryddersild i karrimajones

Kryddersild i tomatsaus

Kryddersild med fersken

Kryddersild med grønnsaker og pesto

Kryddersild med hvitløk og timian

Kryddersildsalat

Krydderskinke

Kyllingleverpaté med madeira

Kyllingpaté

Laks i aspic

Laksekabaret

Laksemousse

Laksepaté

Lakseterrin med aspargessalat

Lammerull

Landpostei

Lettsaltet ovnsbakt lammelår

Lever- og kjøttpostei

Leverpostei

Leverpostei av elg

Leverpostei-sufflé

Linsepaté

Løksalat

Marinert ansjos

Marinert purre

Marinert sild

Marinert sopp i eddiklake

Midtsommersild

Mormors julesild

Mors kjøttpostei

Mozzarella med salamichips

Nøttesild

Oksepostei

Olivenpostei

Ovnsbakt leverpostei

Panert skinke

Paprikasild

Paté

Polsk kalvepostei

Postei av skogsfugl

Posteikrydder

Pynting av paté

Reinsdyrpatè

Rekepostei

Rullesylte

Røykelakskake

Salamisnurrer

Salatbuffet

Saltet ovnstørket elgrull

Sennepsgratinert juleskinke

Sennepsgravet strømming

Sennepssaus

Sennepssild

Sherrysild

Sherrysild - 2

Sild i salsa

Sild på russisk

Silderulader i løk og eddik

Sildesalat

Skalldyrstuing

Skinke i persille-gelé

Skinke- og tungeterrine

Skomakerlaks

Skånsk løksild

Soløye

Spekelaks

Spekemat

Surlaks

Sursild

Sursild - 2

Svensk sherrysild

Svensk sildesalat

Svine- og broilerkjøtt i aspic

Svinepostei

Sylte

Sylte av skinkeknoke

Syltet laks

Syltet sild med hakket rødløk

Tante Julies sildesalat

Tarteletter med sopp

Toast Skagen

Tomatrand

Tomatsild

Torskerognkaviar

Tysk pølsepostei

Tysk svinesylte

Urtesild

Viltpostei

Vinkokte duebryst i gelé

Ørretkabaret

Østersposteier

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen