• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Fransk paté

Diverse / Koldtbord

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser



Farse:
500 g kjøttdeig
250 g baconskiver uten svor
1/2 ts salt
1 ss potetmel
1 krm pepper
1 krm muskat
1/4 ts timian
1 egg
1 dl vann
1/2 dl hvitvin
1 ss cognac

Fyll:
100 g kokt skinke
8 sorte oliven

Deig:
Egg til pensling
350 g hvetemel
150 g smør
1 egg
1 ts salt
1 ss kaldt vann

Gelé:
2 plater gelatin
1 1/2 dl vann
1 buljongterning
1 ss sherry

Bruksanvisning

Hakk sammen mel og smør. Tilsett egg, salt og vann. Elt hurtig sammen en deig. Sett deigen kjølig i ca. 1 time.

Hold av 2-4 skiver bacon til du skal kle formen. Hakk baconet i en hurtigmikser og tilsett kjøttdeig.

Ha i salt, krydder og potetmel og bland farsen godt sammen.

Bland inn egget og spe med hvitvin, vann og cognac. Sett farsen kjølig.

Kjevl ut 3/4 av deigen til en 3 cm tykk leiv. Smør formen.

Kle en form på ca 1 1/2 - 2 liter med deigen. Legg 2-4 skiver bacon i bunnen. Deigen bør stå ca. 3 cm over kanten.

Legg i halvparten av farsen, legg i skinketerninger og grovhakket oliven. Legg over resten av farsen.

Pensle deigen med egg og legg et deiglokk over. Stikk ut to damphull med en kjernehusutstikker. Pynt lokket med figurer av deig som limes fast med egg. Pensle hele lokket med egg til slutt.

Stek patéen på nederste rille i stekeovnen ved 175 C i ca. 1 1/4 time. Avkjøl den ferdig stekte patéen i formen.

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 10 minutter. Kok opp vann, sherry og buljong og rør inn gelatinplatene til de smelter. Settes kjølig. Fyll kald, men rennende gelé i hullene på patéen før den settes kjølig ett døgn for å stivne.

Paté serveres for eksempel til forrett skåret i skiver på et salatblad med f.eks. Cumberlandsaus til.

Diverse / Koldtbord


Sum Oppskrifter 161 funnet


2 gode sildekrukker

Akevittsild

Ande- og kalveterrin med pistasienøtter

Ansjospostei (Anchoïade)

Appetitt-sild

Aspic med egg

Balsamicosild

Banansild

Bestemors senneps-sild

Broiler i aspik

Broiler og skinke-kabaret

Bruschetta

Carpaccio av laks

Carpaccio med spekeskinke

Dansk leverpostei i form

Delikatessekjøttboller

Dill- og timiansild

Dillfylte silderulader

Eddiksild

Edelfiskanretning

Egg med tunfiskmajones

Eggerøre og røket laks

Einebærsild

Engelsk sommersylte

Farsert hummer

Fasanpostei

Fileter av makrell

Fiskekabaret

Fiskemousse

Fransk fiskepostei

Fransk harepostei

Fransk landpaté med løkkompott og salat

Fransk paté

Fransk postei

Fuglepostei

Fylt svinepostei

Fårerull

Gammeldags sursild

Glassmestersild

Gravet sild

Gravlaks med sennepskrem i lefse

Grønnsakpaté

Gulrot i gelé

Gåseleverpostei

Harepostei

Hodesylte

Hummerpudding

Hverdagssylte

Hvitløksild

Hvitløksild 2

Hønsepostei

Italiensk salat

Janssons fristelse

Juleaspic

Juleleverpostei

Julepostei

Julesild

Kalvesylte

Karrisild

Kaviarsild med purre

Kjellands sursild

Kjøtt i gelé

Kjøttbrød (Meat Loaf)

Kjøttkabaret

Kjøttpaté à la Lyon

Kjøttpostei fra Tours (Rillettes)

Kjøttpostei med krydderurter

Kjøttpostei med sjampinjonger

Kjøttrullade

Kryddersild

Kryddersild i karrimajones

Kryddersild i tomatsaus

Kryddersild med fersken

Kryddersild med grønnsaker og pesto

Kryddersild med hvitløk og timian

Kryddersildsalat

Krydderskinke

Kyllingleverpaté med madeira

Kyllingpaté

Laks i aspic

Laksekabaret

Laksemousse

Laksepaté

Lakseterrin med aspargessalat

Lammerull

Landpostei

Lettsaltet ovnsbakt lammelår

Lever- og kjøttpostei

Leverpostei

Leverpostei av elg

Leverpostei-sufflé

Linsepaté

Løksalat

Marinert ansjos

Marinert purre

Marinert sild

Marinert sopp i eddiklake

Midtsommersild

Mormors julesild

Mors kjøttpostei

Mozzarella med salamichips

Nøttesild

Oksepostei

Olivenpostei

Ovnsbakt leverpostei

Panert skinke

Paprikasild

Paté

Polsk kalvepostei

Postei av skogsfugl

Posteikrydder

Pynting av paté

Reinsdyrpatè

Rekepostei

Rullesylte

Røykelakskake

Salamisnurrer

Salatbuffet

Saltet ovnstørket elgrull

Sennepsgratinert juleskinke

Sennepsgravet strømming

Sennepssaus

Sennepssild

Sherrysild

Sherrysild - 2

Sild i salsa

Sild på russisk

Silderulader i løk og eddik

Sildesalat

Skalldyrstuing

Skinke i persille-gelé

Skinke- og tungeterrine

Skomakerlaks

Skånsk løksild

Soløye

Spekelaks

Spekemat

Surlaks

Sursild

Sursild - 2

Svensk sherrysild

Svensk sildesalat

Svine- og broilerkjøtt i aspic

Svinepostei

Sylte

Sylte av skinkeknoke

Syltet laks

Syltet sild med hakket rødløk

Tante Julies sildesalat

Tarteletter med sopp

Toast Skagen

Tomatrand

Tomatsild

Torskerognkaviar

Tysk pølsepostei

Tysk svinesylte

Urtesild

Viltpostei

Vinkokte duebryst i gelé

Ørretkabaret

Østersposteier

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen