Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g kalve- eller svinelever
125 g spekk
3 ansjosfileter
1 gul løk
1/4 ts malt allehånde
1/2 ts malt hvit pepper
1 1/2 ts salt
1/2 ss sukker
1 ss ansjoslake
1 ts merian
1 egg
1 dl hvetemel
3 1/2 dl melk
(750 g leverpostei)
Skyll leveren og del den i ca 3 x 3 cm store biter. Skjær spekket i små terninger, ca 1 x 1 cm. Skrell løken og skjær den i båter. Del ansjosfiletene i 2-3 biter. Mal alt dette i en kjøttkvern eller bruk food processor.
Med food processor gjør man det slik: Slipp først spekkterningene ned gjennom røret mens maskinen er igang. Stopp maskinen, ha i løken og kjør videre. Stopp maskinen igjen, legg i ansjosen og leverbitene og kjør alt til en mos.
Stopp maskinen igjen. Ha i krydder, ansjoslake, egg og hvetemel og bland det hele noen sekunder i food processoren eller noen minutter for hånd.
Tilsett melken til slutt og rør godt om. Fordel røren i en smurt brødform (som rommer 1,5 liter) eller i 2-3 små smurte ovsformer av porselen.
Stek posteien i vannbad ved 175 C i 1 time og 15 min hvis du bruker metallform. Bruker du en posteiform av porselen må du legge til 15 minutter steketid. Små posteier blir ferdig på 1 time.