• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Kokt kreps med tomatmajones

Skalldyr / Kreps

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

3 kg levende ferskvannskreps
BULJONG:
1 gulrot, skrelt og finhakket
½ løk, finhakket
1 stilk stangselleri, finhakket
3 friske persillekvaster, finhakket
3 eukalyptusblader
9 pepperkorn
TOMATMAJONES:
4 eggeplommer
½ ts salt, pluss etter smak
5 dlpeanøttolje
2-3 ts nypresset sitronsaft
2 ts sterk sennep
5 ss tomatpuré
nykvernet pepper

Bruksanvisning

Start med buljongen: Ha alle ingrediensene i en stor kjele. Tilsett så mye kaldt vann at det står 25 cm over bunnen og kok opp over svak varme. Skru varmen ned og la alt småkoke i 30 minutter.

Lag majonesen imens: Ha eggeplommer og ½ ts salt i en kjøkkenmaskin med metallkniv og kjør til en tykk blanding. Mens maskinen går tilsettes halvparten av oljen dråpevis. Fortsett å kjøre mens resten av oljen tilsettes i en fin, jevn stråle til blandingen har en tykk majonesliknende konsistens. Tilsett sitronsaft, sennep og tomatpuré og smak til med salt og pepper.

Legg krepsene i den småkokende buljongen og la dem trekke til de skifter farge, 4-5 minutter. Ta krepsene opp med hullsleiv og legg dem i en haug på et stort fat. Server tomatmajonesen ved siden av.

Skalldyr / Kreps


Sum Oppskrifter 46 funnet


Frityrkokte sjøkreps

Frityrstekte krepsehaler

Fylt paprika med kreps

Grillet kreps

Kokt kreps med tomatmajones

Kreps

Kreps etouffée

Kreps i champagne

Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast

Kreps Jambalaya

Kreps Limousin

Kreps med dill

Kreps med hvitløk- og ingefærsmør

Kreps med sitron og jordbær

Krepsehaler i saus

Krepsehaler med basilikummajones

Krepsesmør

Krydret risrett med sjøkreps

Ovnsbakt sjøkreps med terte

Parfait av ferskvannskreps

Scampi á la Créole

Scampi fritti

Scampi i barbequesaus

Scampi Jambalaya

Scampi med ananas

Scampi med sopp og sukkererter

Scampi med sterk saus (Camarão com piri-piri)

Scampi på spidd

Scampisalat

Sjøkreps à la nage

Sjøkreps i purreform

Sjøkreps med grapefruktkaramell

Sjøkreps med grillet aubergine og rød pesto

Sjøkreps med kalvebrissel

Sjøkreps med kryddersmør

Sjøkreps med sjokoladesaus

Sjøkreps med soppsaus og stekt purre

Sjøkreps med spaghetti

Sjøkreps med tilbehør

Sjøkreps naturell

Sjøkreps Provencale

Sjøkreps suppe

Sjøkrepshaler i dill

Sjøkrepshaler i skarp saus

Sjøkrepskraft

Sjøkrepsravioli

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen