• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Sjøkreps med soppsaus og stekt purre

Skalldyr / Kreps

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

8 sjøkreps
2 purrer
1 ss smør
4 ss soyasaus

Soppsaus:
100 g sopp
1 ss smør
smørsaus (se egen oppskrift: Sauser)
1 liten bunt gressløk
1 fedd hvitløk
salt
nykvernet pepper

Bruksanvisning

Del sjøkrepsen i to på langs. Ta ut paven. Salt dem lett og kvern peppper over. Pensle dem med litt olje. Legg dem med kjøttsiden opp på et stekebrett, og bak dem i ovn på 250 C i 6-8 minutter.

Skjær purren i skrå skiver på 1 cm tykkelse, og skyll dem forsiktig, slik at skivene forblir hele. Ha ringene i en stekepanne med høy kant, og ha på nok vann til at det dekker. Kok opp og la dem koke i 30 sekunder. Ta purreskivene forsiktig ut, og slå ut vannet. Sett pannen på platen igjen, ha i litt smør og stek dem gylne på en side. Fordel soyasausen over og la pannen stå på platen i 10 sekunder til.

Skjær soppen til soppsausen i små terninger. Finhakk gressløken. Press hvitløk. Stek soppen og hvitløken raskt i smør. Bland soppen og hvitløken i smørsausen, og ha i gressløken like før servering.

Legg purreskivene på tallerkener sammen med sjøkrepsen. Hell soppsausen over.

Skalldyr / Kreps


Sum Oppskrifter 46 funnet


Frityrkokte sjøkreps

Frityrstekte krepsehaler

Fylt paprika med kreps

Grillet kreps

Kokt kreps med tomatmajones

Kreps

Kreps etouffée

Kreps i champagne

Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast

Kreps Jambalaya

Kreps Limousin

Kreps med dill

Kreps med hvitløk- og ingefærsmør

Kreps med sitron og jordbær

Krepsehaler i saus

Krepsehaler med basilikummajones

Krepsesmør

Krydret risrett med sjøkreps

Ovnsbakt sjøkreps med terte

Parfait av ferskvannskreps

Scampi á la Créole

Scampi fritti

Scampi i barbequesaus

Scampi Jambalaya

Scampi med ananas

Scampi med sopp og sukkererter

Scampi med sterk saus (Camarão com piri-piri)

Scampi på spidd

Scampisalat

Sjøkreps à la nage

Sjøkreps i purreform

Sjøkreps med grapefruktkaramell

Sjøkreps med grillet aubergine og rød pesto

Sjøkreps med kalvebrissel

Sjøkreps med kryddersmør

Sjøkreps med sjokoladesaus

Sjøkreps med soppsaus og stekt purre

Sjøkreps med spaghetti

Sjøkreps med tilbehør

Sjøkreps naturell

Sjøkreps Provencale

Sjøkreps suppe

Sjøkrepshaler i dill

Sjøkrepshaler i skarp saus

Sjøkrepskraft

Sjøkrepsravioli

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen