• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Kreps med dill

Skalldyr / Kreps

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

30 kreps salt sukker pepperkorn frisk dill SAUS: 500 g blåskjell, med skall 5 dl tørr hvitvin 1 løk 1 hvitløkfedd 1 kvist frisk timian smør eller margarin PYNT: små gulrøtter sjalottløk

Bruksanvisning

Skrell løk og hvitløk til sausen og finhakk dem. Kok krepsen i 3-4 minutter i vann med salt, sukker, pepperkorn og dill. Er krepsen forkokt og dypfryst, tines den og kokes eventuelt med de andre ingrediensene i 30 sekunder. Skrap og rengjør blåskjellene. Kast skjell med ødelagt skall og skall som ikke lukker seg når man banker lett på dem. Skrell sjalottløk og gulrøtter til pynten. Skjær gulrøttene i skiver, og sett sjalottløk og gulrøtter til side. Kok blåskjell, løk, hvitvin og timian i hvitvin under lokk til skjellene åpner seg. Kast de uåpnede. Er skjellene forkokt, kokes de noen minutter til slutt. Sil kokekraften. Kok de små skivede gulrøttene og sjalottløken sammen med rikelig med dill i kraften. Ha små klatter med smør i sausen. Rør rundt mens sausen kokes inn til passende konsistens. Varm krepsene i sausen like før servering. Server krepsene porsjonsanrettet med saus, gulrøtter og sjalottløk og pyntet med frisk dill.

Skalldyr / Kreps


Sum Oppskrifter 46 funnet


Frityrkokte sjøkreps

Frityrstekte krepsehaler

Fylt paprika med kreps

Grillet kreps

Kokt kreps med tomatmajones

Kreps

Kreps etouffée

Kreps i champagne

Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast

Kreps Jambalaya

Kreps Limousin

Kreps med dill

Kreps med hvitløk- og ingefærsmør

Kreps med sitron og jordbær

Krepsehaler i saus

Krepsehaler med basilikummajones

Krepsesmør

Krydret risrett med sjøkreps

Ovnsbakt sjøkreps med terte

Parfait av ferskvannskreps

Scampi á la Créole

Scampi fritti

Scampi i barbequesaus

Scampi Jambalaya

Scampi med ananas

Scampi med sopp og sukkererter

Scampi med sterk saus (Camarão com piri-piri)

Scampi på spidd

Scampisalat

Sjøkreps à la nage

Sjøkreps i purreform

Sjøkreps med grapefruktkaramell

Sjøkreps med grillet aubergine og rød pesto

Sjøkreps med kalvebrissel

Sjøkreps med kryddersmør

Sjøkreps med sjokoladesaus

Sjøkreps med soppsaus og stekt purre

Sjøkreps med spaghetti

Sjøkreps med tilbehør

Sjøkreps naturell

Sjøkreps Provencale

Sjøkreps suppe

Sjøkrepshaler i dill

Sjøkrepshaler i skarp saus

Sjøkrepskraft

Sjøkrepsravioli

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen