• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Sjøkreps med kalvebrissel

Skalldyr / Kreps

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

300 g kalvebrissel
4 hele kokte kreps
16 krepsehaler
vann
2 sjalottløk
1 ts hel pepper
2 ss eddik
1 laurbærblad
1 ss smør
1 ss olje
1/2 ts salt
1/4 ts pepper

Saus:
3 sjalottløk
1 hvitløkfedd
1 ss olje
1/2 dl cognac
3 dl sherry
1/4 ts safran eller gurkemeie
3 dl kalvekraft/fond
1 ss soyasaus
2 ss créme fraîche
salt
grovmalt pepper

Grønnsaker:
2 gulrøtter
1/2 persillerot
1/2 purre (den grønne delen)
2 ss smør/olje

Bruksanvisning

Legg kalvebrisselen i kaldt vann ca 12 timer. Skyll brisselen og forvell den i kokende vann ca 2 minutter. Avkjøl under rennende kaldt vann.

Legg brisselen i kjelen på nytt og fyll på vann til det dekker brisselen. Ha i båter av løk, laurbærblad, hel pepper og eddik. La det småkoke ca 45 minutter. Avkjøl i kaldt vann. Rens brisselen for skinn og fett. Tørk av den.

Skjær brisselen i terninger og stek dem gyllenbrune i olje og smør. Strø over salt og pepper

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Fres løken blank i en kjele.

Tilsett cognac, sherry og halvparten av kraften (se egen oppskrift). Knus skall av rensede kreps og legg skallet i kraften. La det koke inn til ca. halvparten. Sil kraften.

Tilsett resten av kraften, soyasaus, safran/gurkemeie og créme fraîche. Kok opp. La sausen småkoke noen minutter, til den tykner.

Skjær persillerot, gulrøtter og purre i strimler. Smørdamp grønnsakene noen minutter.

Server hel kreps, grønnsaker, krepsehalene og brisselterningene som forrett eller smårett.

Skalldyr / Kreps


Sum Oppskrifter 46 funnet


Frityrkokte sjøkreps

Frityrstekte krepsehaler

Fylt paprika med kreps

Grillet kreps

Kokt kreps med tomatmajones

Kreps

Kreps etouffée

Kreps i champagne

Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast

Kreps Jambalaya

Kreps Limousin

Kreps med dill

Kreps med hvitløk- og ingefærsmør

Kreps med sitron og jordbær

Krepsehaler i saus

Krepsehaler med basilikummajones

Krepsesmør

Krydret risrett med sjøkreps

Ovnsbakt sjøkreps med terte

Parfait av ferskvannskreps

Scampi á la Créole

Scampi fritti

Scampi i barbequesaus

Scampi Jambalaya

Scampi med ananas

Scampi med sopp og sukkererter

Scampi med sterk saus (Camarão com piri-piri)

Scampi på spidd

Scampisalat

Sjøkreps à la nage

Sjøkreps i purreform

Sjøkreps med grapefruktkaramell

Sjøkreps med grillet aubergine og rød pesto

Sjøkreps med kalvebrissel

Sjøkreps med kryddersmør

Sjøkreps med sjokoladesaus

Sjøkreps med soppsaus og stekt purre

Sjøkreps med spaghetti

Sjøkreps med tilbehør

Sjøkreps naturell

Sjøkreps Provencale

Sjøkreps suppe

Sjøkrepshaler i dill

Sjøkrepshaler i skarp saus

Sjøkrepskraft

Sjøkrepsravioli

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen