• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Sjøkreps med grapefruktkaramell

Skalldyr / Kreps

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

16 sjøkreps
1/2 ts kajennepepper
olje til steking
5 grapefrukter
8 sukkerbiter
1 dl rødvinseddik
2 sjalottløk
2 dl hvitvin
2 ss vann
4 ss smør
1/2 sitron
frisk koriander
salt
svart pepper

Bruksanvisning

Skrell to av grapefruktene slik at det ikke sitter igjen noe av det hvite. Bruk en skarp kniv til å skjære inn langs hinnene som skiller båtene, slik at du får ut båter med helt rent fruktkjøtt. Press saften ut av de tre andre grapefruktene og ha den i en bolle.

Finhakk sjalottløk. Mål opp rødvinseddik og hvitvin.

Ha sukkerbitene i en kjele på relativt sterk varme, men en liten skvett vann, til sukkeret smelter og blir til karamell. Tilsett sjalottløken og hell på rødvinseddiken umiddelbart, slik at karamellen ikke blir svidd. Kok dette inn til all eddiken er trukket helt inn i løken, men pass på at løken ikke blir tørr og begynner å steke igjen. Tilsett så hvitvin og kok til løken begynner å bli "sørpete".

Litt før du skal servere sausen heller du i 2 ss vann og lar det koke opp. Skjær smør i små terninger, som du pisker inn litt om gangen mens sausen småkoker. Smak til med litt sitronsaft og nykvernet pepper.

Rens sjøkrepsen og krydre halene med kajennepepper. Stek dem 1 minutt i glovarm panne med en ts olje. Ha så på en ss olje, rist litt på pannen og ta dem ut.

Ha en 1/2 ts sukker i samme panne, og stek grapefruktfiletene til de så vidt er gjennomvarme, sammen med litt koriander.

Legg grapefruktfiletene og kreps på tallerkener og slå sausen over.

Skalldyr / Kreps


Sum Oppskrifter 46 funnet


Frityrkokte sjøkreps

Frityrstekte krepsehaler

Fylt paprika med kreps

Grillet kreps

Kokt kreps med tomatmajones

Kreps

Kreps etouffée

Kreps i champagne

Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast

Kreps Jambalaya

Kreps Limousin

Kreps med dill

Kreps med hvitløk- og ingefærsmør

Kreps med sitron og jordbær

Krepsehaler i saus

Krepsehaler med basilikummajones

Krepsesmør

Krydret risrett med sjøkreps

Ovnsbakt sjøkreps med terte

Parfait av ferskvannskreps

Scampi á la Créole

Scampi fritti

Scampi i barbequesaus

Scampi Jambalaya

Scampi med ananas

Scampi med sopp og sukkererter

Scampi med sterk saus (Camarão com piri-piri)

Scampi på spidd

Scampisalat

Sjøkreps à la nage

Sjøkreps i purreform

Sjøkreps med grapefruktkaramell

Sjøkreps med grillet aubergine og rød pesto

Sjøkreps med kalvebrissel

Sjøkreps med kryddersmør

Sjøkreps med sjokoladesaus

Sjøkreps med soppsaus og stekt purre

Sjøkreps med spaghetti

Sjøkreps med tilbehør

Sjøkreps naturell

Sjøkreps Provencale

Sjøkreps suppe

Sjøkrepshaler i dill

Sjøkrepshaler i skarp saus

Sjøkrepskraft

Sjøkrepsravioli

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen