• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Sjøkreps med sjokoladesaus

Skalldyr / Kreps

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

12 store eller 16 mindre sjøkreps
2 ss olivenolje
salt
pepper

Sjokoladesaus:
sjøkrepshoder og skall
1 dl olivenolje
125 g mire poix (en blanding av purre, løk, selleri og gulrøtter)
2 fedd hvitløk
3 ss tomatpuré
1 ts tørket timian
1 ts kajennepepper
1 ss paprikapulver
1/2 vaniljestang
2 nellikspiker
1/2 rute kokesjokolade
2 ss usaltet smør

Bruksanvisning

Rens sjøkrepsen. Skjær et snitt langs ryggen, fjern tarmen og legg halene til side.

Sett en stor kjele på kokeplaten. Skru varmen på fullt. Skjær grønnsakene i terninger på 1/2 centimeter. Del hvitløksfeddene i to på langs. Hell oljen i den varme kjelen, legg sjøkrepshodene og skall i, og knus den så godt du kan med en tresleiv. Fres det i ca 5 minutter, mens du hele tiden hakker i det med sleiva.

Tilsett grønnsakene, tomatpuré, vaniljestangen og krydderiene. Stek det hele i ytterligere 1 minutt. Ha i kaldt vann slik at det dekker. Kok opp og la det småkoke i omtrent 30 minutter. Sil kraften gjennom en fin sil og kok den inn til en fjerdedel. Pisk smøret in i kraften under koking. Nå skal kraften være tykk som en saus, kok videre om den er for tynn.

Rett før servering pisker du in sjokoladen og koker opp sausen, men ikke la den stå og koke etter at sjokoladen er hatt i.

Krydre krepsehalene med salt og pepper. Sett en teflonpanne på sterk varme, ha i olivenolje og stek dem i 2 minutter.

Legg halene på varme tallerkener. Fordel sausen rundt. Ikke server noe annet til. Kun god vin.

Skalldyr / Kreps


Sum Oppskrifter 46 funnet


Frityrkokte sjøkreps

Frityrstekte krepsehaler

Fylt paprika med kreps

Grillet kreps

Kokt kreps med tomatmajones

Kreps

Kreps etouffée

Kreps i champagne

Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast

Kreps Jambalaya

Kreps Limousin

Kreps med dill

Kreps med hvitløk- og ingefærsmør

Kreps med sitron og jordbær

Krepsehaler i saus

Krepsehaler med basilikummajones

Krepsesmør

Krydret risrett med sjøkreps

Ovnsbakt sjøkreps med terte

Parfait av ferskvannskreps

Scampi á la Créole

Scampi fritti

Scampi i barbequesaus

Scampi Jambalaya

Scampi med ananas

Scampi med sopp og sukkererter

Scampi med sterk saus (Camarão com piri-piri)

Scampi på spidd

Scampisalat

Sjøkreps à la nage

Sjøkreps i purreform

Sjøkreps med grapefruktkaramell

Sjøkreps med grillet aubergine og rød pesto

Sjøkreps med kalvebrissel

Sjøkreps med kryddersmør

Sjøkreps med sjokoladesaus

Sjøkreps med soppsaus og stekt purre

Sjøkreps med spaghetti

Sjøkreps med tilbehør

Sjøkreps naturell

Sjøkreps Provencale

Sjøkreps suppe

Sjøkrepshaler i dill

Sjøkrepshaler i skarp saus

Sjøkrepskraft

Sjøkrepsravioli

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen