• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Sjøkrepskraft

Skalldyr / Kreps

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

500 g sjøkrepsskall
1 dl olivenolje
125 g mire poix (blanding av purre, løk, selleri og gulrot, skåret i terninger)
4 fedd hvitløk
3 ss tomatpuré
1 ss hvetemel
1 ts tørket timian
1 ts rosmarin
1 ts kajennepepper
1 ss paprikapulver
1/2 dl konjakk
1 fl. tørr hvitvin
vann

Bruksanvisning

Sett en stor kjele på kokeplaten og skru varmen på fullt. Skjær grønnsakene i terninger på 1/2 cm og del hvitløkfeddene i to på langs. Hell olje i den varme kjelen, legg skallene i og knus dem så godt du kan med en tresleiv. Fres skallene i ca 5 minutter mens du hele tiden hakker i dem med sleiva.

Tilsett grønnsakene, tomatpuré, hvetemel og krydder og stek det hele ytterligere 1 minutt.

Slå konjakk over og tenn på umiddelbart. Rist litt på kjelen og la det flambere en kort stund før du heller på hvitvin og nok kaldt vann til at det dekker. Kok opp og la det småkoke i rundt 1time.

Sil kraften, gjerne i et grovmaskert dørslag, slik at den ikke blir helt klar. Kok kraften litt inn. Synes du det smaker litt tamt, så kok den enda mer inn. Oppbevar kraften i den kjelen du har kokt den i.

Skalldyr / Kreps


Sum Oppskrifter 46 funnet


Frityrkokte sjøkreps

Frityrstekte krepsehaler

Fylt paprika med kreps

Grillet kreps

Kokt kreps med tomatmajones

Kreps

Kreps etouffée

Kreps i champagne

Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast

Kreps Jambalaya

Kreps Limousin

Kreps med dill

Kreps med hvitløk- og ingefærsmør

Kreps med sitron og jordbær

Krepsehaler i saus

Krepsehaler med basilikummajones

Krepsesmør

Krydret risrett med sjøkreps

Ovnsbakt sjøkreps med terte

Parfait av ferskvannskreps

Scampi á la Créole

Scampi fritti

Scampi i barbequesaus

Scampi Jambalaya

Scampi med ananas

Scampi med sopp og sukkererter

Scampi med sterk saus (Camarão com piri-piri)

Scampi på spidd

Scampisalat

Sjøkreps à la nage

Sjøkreps i purreform

Sjøkreps med grapefruktkaramell

Sjøkreps med grillet aubergine og rød pesto

Sjøkreps med kalvebrissel

Sjøkreps med kryddersmør

Sjøkreps med sjokoladesaus

Sjøkreps med soppsaus og stekt purre

Sjøkreps med spaghetti

Sjøkreps med tilbehør

Sjøkreps naturell

Sjøkreps Provencale

Sjøkreps suppe

Sjøkrepshaler i dill

Sjøkrepshaler i skarp saus

Sjøkrepskraft

Sjøkrepsravioli

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen