• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Sjøkreps med kryddersmør

Skalldyr / Kreps

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 kg rå og fersk sjøkreps
500 g romtemperert smør
3 fedd finhakket hvitløk
1/2 bunt hakket flatpersille
1 ss tørket timian
4 ss balsamico, soppsausen Fungi eller soyasaus
saften av 1 sitron

Bruksanvisning

Pisk smøret i en kjøkkenmaskin med visp ca 15 minutter, til smøret er hvitt og luftig. Ha i hvitløk, persille, balsamico eller det andre, timian og sitronsaft. Pisk dette i 5 minutter til.

Del krepsene i to på langs ved å stikke en skarp kniv i hodet på dem og del halen fast og bestemt på midten, snu kniven og del hodet på samme måte. Ta ut paven, som ligger lik en liten pose under øynene. Fjern også den svarte strengen som noen ganger synes ned langs halen.

Legg halvparten av krepsene med kjøttsiden opp i en langpanne og fordel kryddersmøret over, gjør det samme med resten av krepsene i en annen langpanne.

Overflødig kryddersmør legges i fryseren til senere bruk.

Stek krepsepannene hver for seg i ovn på 250 C i rundt 10 minutter, litt avhengig av størrelsen, men pass på at de ikke tørrstekes.

Server med nystekt baguette og rikelig med vin.

Skalldyr / Kreps


Sum Oppskrifter 46 funnet


Frityrkokte sjøkreps

Frityrstekte krepsehaler

Fylt paprika med kreps

Grillet kreps

Kokt kreps med tomatmajones

Kreps

Kreps etouffée

Kreps i champagne

Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast

Kreps Jambalaya

Kreps Limousin

Kreps med dill

Kreps med hvitløk- og ingefærsmør

Kreps med sitron og jordbær

Krepsehaler i saus

Krepsehaler med basilikummajones

Krepsesmør

Krydret risrett med sjøkreps

Ovnsbakt sjøkreps med terte

Parfait av ferskvannskreps

Scampi á la Créole

Scampi fritti

Scampi i barbequesaus

Scampi Jambalaya

Scampi med ananas

Scampi med sopp og sukkererter

Scampi med sterk saus (Camarão com piri-piri)

Scampi på spidd

Scampisalat

Sjøkreps à la nage

Sjøkreps i purreform

Sjøkreps med grapefruktkaramell

Sjøkreps med grillet aubergine og rød pesto

Sjøkreps med kalvebrissel

Sjøkreps med kryddersmør

Sjøkreps med sjokoladesaus

Sjøkreps med soppsaus og stekt purre

Sjøkreps med spaghetti

Sjøkreps med tilbehør

Sjøkreps naturell

Sjøkreps Provencale

Sjøkreps suppe

Sjøkrepshaler i dill

Sjøkrepshaler i skarp saus

Sjøkrepskraft

Sjøkrepsravioli

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen