• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Krepsehaler med basilikummajones

Skalldyr / Kreps

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

900 g rensete rå krepsehaler
2 egg
2,5 dl tørr hvitvin
50 g fint maismel
50 g hvetemel
1 ss gressløk
1 hvitløkfedd, presset
½ ts frisk timian, finhakket
¼ ts salt
¼ ts svart pepper
¼ ts kajenne
olje til fritering
MAJONES:
1 eggeplomme
2 ts dijonsennep
1 ss hvitvinseddik
2,5 dl olivenolje
½ kopp basilikum, finhakket
salt
svart pepper

Bruksanvisning

Skyll krepsehalene i kaldt vann. La dem renne godt av seg, og sett dem kaldt.

Pisk sammen eggeplomme og hvitvin med en gaffel. Sett det kaldt.

Ha maismel, hvetemel, gressløk, hvitløk, timian, salt, pepper og kajenne i en bolle. Rør inn eggeblandingen, litt om gangen, sørg for at det blander seg godt. Dekk til røren og la den stå i romtemperatur 1 time.

Bland eggeplomme, sennep og eddik i en bolle. Smak til med salt og pepper. Tilsett olje i en tynn stråle mens du rører kraftig med stålvisp. Rør inn basilikum når majonesen er blitt tykk og jevn. Dekk til bollen og sett den kaldt.

Ha 5-7,5 dl olje i en stor stekepanne eller frityrgryte, og varm opp til 190 C. Dypp kreps i røren og stek dem i små porsjoner i 2-3 minutter. Snu dem slik at de blir lyst gylne på begge sider. Ta opp med hullsleiv og legg dem på kjøkkenpapir. Serveres varme med basilikummajones.

Skalldyr / Kreps


Sum Oppskrifter 46 funnet


Frityrkokte sjøkreps

Frityrstekte krepsehaler

Fylt paprika med kreps

Grillet kreps

Kokt kreps med tomatmajones

Kreps

Kreps etouffée

Kreps i champagne

Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast

Kreps Jambalaya

Kreps Limousin

Kreps med dill

Kreps med hvitløk- og ingefærsmør

Kreps med sitron og jordbær

Krepsehaler i saus

Krepsehaler med basilikummajones

Krepsesmør

Krydret risrett med sjøkreps

Ovnsbakt sjøkreps med terte

Parfait av ferskvannskreps

Scampi á la Créole

Scampi fritti

Scampi i barbequesaus

Scampi Jambalaya

Scampi med ananas

Scampi med sopp og sukkererter

Scampi med sterk saus (Camarão com piri-piri)

Scampi på spidd

Scampisalat

Sjøkreps à la nage

Sjøkreps i purreform

Sjøkreps med grapefruktkaramell

Sjøkreps med grillet aubergine og rød pesto

Sjøkreps med kalvebrissel

Sjøkreps med kryddersmør

Sjøkreps med sjokoladesaus

Sjøkreps med soppsaus og stekt purre

Sjøkreps med spaghetti

Sjøkreps med tilbehør

Sjøkreps naturell

Sjøkreps Provencale

Sjøkreps suppe

Sjøkrepshaler i dill

Sjøkrepshaler i skarp saus

Sjøkrepskraft

Sjøkrepsravioli

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen