• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Aprikospudding

Spesialkost / Diabetes

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

250 g konfektaprikoser (spiseklare aprikoser), hakket
saft og revet skall av 1 appelsin
3 ss vann
100 g margarin
75 g mykt, lysebrunt sukker
2 egg, sammenpisket
180 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts malt blandet krydder
2 ss lys sirup

Bruksanvisning

Legg aprikosene i en liten gryte sammen med appelsinsaft, revet appelsinskall og vann. La det få et oppkok, slå ned varmen og la det småkoke forsiktig i 5 minutter, til væsken er kokt inn.

Puddingrøre: Visp sammen margarin, sukker, egg, mel, bakepulver og blandet krydder til røren er lett og luftig.

Bland sirupen med aprikosene og hell dem opp i en lettsmurt puddingform som rommer 1,5 liter. Øs puddingrøren over aprikosene og glatt den til på toppen. Legg et dobbelt lag bakepapir med et brett på midten tvers over puddingformen og fest det med hyssing.

Sett puddingformen i vannbad i en gryte med nok kokende vann til at det står halvveis opp på siden av puddingformen. Eller sett puddingformen i øverste etasje på en dampkjel. Dekk til gryten med lokk og la puddingen dampe i 90 minutter. Hell på mer vann under kokingen dersom det er nødvendig.

Server puddingen med litt vansiljesaus eller iskrem til.

Spesialkost / Diabetes


Sum Oppskrifter 104 funnet


Appelsinkake med mandler

Appelsinpastinakk

Aprikoser og parmaskinke med ingefærdressing

Aprikospudding

Aubergine Parmigiana

Auberginepaté

Bagel med bacon og urtedressing

Bakt gresk salat

Bakte ferskenpakker

Banan og sitronbrulée

Bananmuffins med honning

Biff-baguette

Blåbæris med marengs

Brie- og tomat-tarteletter

Brownies

Brød med soltørkede tomater og rosmarin

Bønnegryte med oksekjøtt og øl

Bønnesuppe

Dampede fiskepakker med pepperrot- og tartarsaus

Enkel sitronfromasj

Flettet maisbrød

Frukt Sabayon

Geitost-Crostini med hasselnøttsalsa

Gratinert grønnsakform

Grillede søtpoteter

Gulrotkake

Havregrynskake med epler

Kikerter med krydderpølse

Kinesiske kyllingnudler

Kokoskake med cocktailbær

Korianderdekkede lammebiffer med raita

Korianderkjøttboller med tomatsaus

Krydderkake

Krydderpærer med vanilje og myntekrem

Krydrede fruktspidd

Krydrede krabbekaker

Krydret linsesuppe

Kylling Biryani

Kylling med sopp- og sennepssaus

Kylling med spinat- og ricottafyll

Kylling- og Biffsatay med peanøttsaus

Kyllingform med grønnsaker og pasta

Kyllingleverpaté

Kyllingpai med purre, hagebønner og estragon

Kålsalat

Lam og bønnesalat

Mango- og limesorbet

Marokkanske grønnsaker og kikerter på couscous-seng

Minimuffins med hvit sjokolade og pekannøtter

Ovnsbakt fennikel

Ovsbakte tomater

Paella

Panna Cotta

Pannestekte andebryst med mangosalsa

Papaya og pasjonsfruktkompott med basilikum

Paprika med pastafyll

Pasta med grillede grønnsaker

Pasta med røykt makrell

Pastasalat med urter

Pepperbiff og potetmos med erter og pepperrot

Pestomarinerte grønnsakspidd

Pitabrød med tikka-kylling og raita

Pizza fire årstider

Pocherte egg og parmaskinke på rundstykker

Potetbåter med 2 dipsauser

Potetsalat

Provencalsk tunfisk

Pærekake med blåbær

Pæreterte med sjokolade og kanel

Rullekake

Røsti med sopp

Røykelaks- og estragonpaté

Salade Nicoise

Sankt Clements ostekake

Sautert kål med ristede frø

Sellerirotstappe

Sitronfromasj

Sjokolade-crêpes med eple og aprikosfyll

Smuldredessert med plommer

Sommersorbet

Spinatomelett

Sprø aprikos- og eplestenger

Sprø bacon-, avocado- og rucolasalat

Sprø peanøttkaker

Squash og ertesuppe med myntepesto

Squashform med sopp

Svinefilet med salviefyll

Svinestroganoff med urter

Søtpotetstappe med koriander

Tabbouleh

Tarteletter med røykelaks

Tebrød med frukt

Thai-reker og grønnsakskarri

Tiramisu

Tomat og urterisotto

Toscansk brødsalat

Tropisk frukt- og amarettidessert

Urtebrød med solsikkefrø og ost

Valnøttbrød

Vannbakkels

Varm linsesalat

Varme chilireker

Vårruller med chili- og koriander-dipsaus

Wokgryte med marinert tofu

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen