• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Tiramisu

Spesialkost / Diabetes

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

125 g usaltet smør
1 ss kaffelikør
noen dråper vaniljeessens
200 g hvetemel
25 g kakaopulver
25 g melis
en klype salt
kakaopulver å drusse med

Sjokoladekrem:
1 1/4 dl kremfløte
1 ss lys sirup
125 g hakket kokesjokolade
25 g usaltet smør i terninger
2 ss kaffelikør

Fyll:
2 1/2 dl kremfløte
350 g mascarponeost, temperert
3 ss melis
3 ss sterk kaffe
3 ss kaffelikør
100 g revet kokesjokolade

Bruksanvisning

Lag deigen først. Smelt smør med likør i en stor kjele. Ta den av varmen og ha i vaniljeessensen. Sikt mel, kakao, sukker og salt og bland det med smøret til en myk deig. Kna lett og ha deigen i en rund form, 23 cm i diameter. Press deigen utover og prikk med en gaffel. La den avkjøles i 40 minutter. Stek kaken ved 190 C i 8-10 minutter til den er fast. Prikk kaken med gaffel dersom den sveller, og la den steke i 2-3 minutter til. Avkjøl kaken i formen.

Lag så sjokoladekremen. Varm opp fløte og sirup til det syder. Ta kjelen av platen og tilsett sjokolade. Rør til sjokoladen er smeltet. Pisk smørterningene i sjokoladeblandingen sammen med likøren. Hell massen over kakebunnen i formen og sett kaken i kjøleskapet.

Til slutt lager du fyllet. Pisk fløten til den er nesten stiv. Rør mascarponeosten myk i en annen bolle, og rør inn sukkeret. Tilsett kaffe og likør og skjær forsiktig inn krem og sjokolade. Hell massen i formen og sett den kaldt.

Løsne kaken fra formen med en skarp kniv, åpne formen og legg kaken forsiktig over på serveringsfat. Sikt kakao over før servering.

Spesialkost / Diabetes


Sum Oppskrifter 104 funnet


Appelsinkake med mandler

Appelsinpastinakk

Aprikoser og parmaskinke med ingefærdressing

Aprikospudding

Aubergine Parmigiana

Auberginepaté

Bagel med bacon og urtedressing

Bakt gresk salat

Bakte ferskenpakker

Banan og sitronbrulée

Bananmuffins med honning

Biff-baguette

Blåbæris med marengs

Brie- og tomat-tarteletter

Brownies

Brød med soltørkede tomater og rosmarin

Bønnegryte med oksekjøtt og øl

Bønnesuppe

Dampede fiskepakker med pepperrot- og tartarsaus

Enkel sitronfromasj

Flettet maisbrød

Frukt Sabayon

Geitost-Crostini med hasselnøttsalsa

Gratinert grønnsakform

Grillede søtpoteter

Gulrotkake

Havregrynskake med epler

Kikerter med krydderpølse

Kinesiske kyllingnudler

Kokoskake med cocktailbær

Korianderdekkede lammebiffer med raita

Korianderkjøttboller med tomatsaus

Krydderkake

Krydderpærer med vanilje og myntekrem

Krydrede fruktspidd

Krydrede krabbekaker

Krydret linsesuppe

Kylling Biryani

Kylling med sopp- og sennepssaus

Kylling med spinat- og ricottafyll

Kylling- og Biffsatay med peanøttsaus

Kyllingform med grønnsaker og pasta

Kyllingleverpaté

Kyllingpai med purre, hagebønner og estragon

Kålsalat

Lam og bønnesalat

Mango- og limesorbet

Marokkanske grønnsaker og kikerter på couscous-seng

Minimuffins med hvit sjokolade og pekannøtter

Ovnsbakt fennikel

Ovsbakte tomater

Paella

Panna Cotta

Pannestekte andebryst med mangosalsa

Papaya og pasjonsfruktkompott med basilikum

Paprika med pastafyll

Pasta med grillede grønnsaker

Pasta med røykt makrell

Pastasalat med urter

Pepperbiff og potetmos med erter og pepperrot

Pestomarinerte grønnsakspidd

Pitabrød med tikka-kylling og raita

Pizza fire årstider

Pocherte egg og parmaskinke på rundstykker

Potetbåter med 2 dipsauser

Potetsalat

Provencalsk tunfisk

Pærekake med blåbær

Pæreterte med sjokolade og kanel

Rullekake

Røsti med sopp

Røykelaks- og estragonpaté

Salade Nicoise

Sankt Clements ostekake

Sautert kål med ristede frø

Sellerirotstappe

Sitronfromasj

Sjokolade-crêpes med eple og aprikosfyll

Smuldredessert med plommer

Sommersorbet

Spinatomelett

Sprø aprikos- og eplestenger

Sprø bacon-, avocado- og rucolasalat

Sprø peanøttkaker

Squash og ertesuppe med myntepesto

Squashform med sopp

Svinefilet med salviefyll

Svinestroganoff med urter

Søtpotetstappe med koriander

Tabbouleh

Tarteletter med røykelaks

Tebrød med frukt

Thai-reker og grønnsakskarri

Tiramisu

Tomat og urterisotto

Toscansk brødsalat

Tropisk frukt- og amarettidessert

Urtebrød med solsikkefrø og ost

Valnøttbrød

Vannbakkels

Varm linsesalat

Varme chilireker

Vårruller med chili- og koriander-dipsaus

Wokgryte med marinert tofu

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen