Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g hvetemel
1 klype salt
1 klype sukker
½ ss hakket frisk rosmarin
8 soltørkede tomater i olje, avrent og hakket
½ pk tørrgjær eller 25 g fersk gjær
1 ss olivenolje
4,5 dl lunkent vann
melk til pensling
(2 brød)
Sikt sammen mel, salt og sukker i en stor bakebolle. Bland i rosmarin, soltørkede tomater og tørrgjær. Lag en grop midt i melet. Bland oljen med det lunkne vannet. Bruker du fersk gjær, løs den opp i vannet først. Hell i melgropen. Bland alt raskt til en løs deig.
Hell deigen ut på et lett melet bakebord, og kna den i ca 6 minutter, til deigen blir glatt og elastisk. Ha deigen opp i en lettoljet bolle, dekk til med fuktig kjøkkenhåndkle eller plast og sett den til heving på et lunt sted i ca 1 time, til dobbel størrelse.
Forvarm stekeovnen til 220 C. Slå deigen ned og kna den i 3 minutter til. Del den så i to emner. Form hvert emne til et brød og skjær to snitt oppå hvert brød så det danner et X. Legg brødene på en lett melet bakeplate, dekk dem med håndkleet og la dem etterheve i 20 minutter, til de er est til dobbel størrelse.
Pensle de etterhevede brødene med litt melk. Sett dem i ovnen og la dem steke i 35 minutter, eller til du hører hul lyd når du dunker dem på undersiden. La brødene avkjøles på rist.
Aprikoser og parmaskinke med ingefærdressing
Bagel med bacon og urtedressing
Brød med soltørkede tomater og rosmarin
Bønnegryte med oksekjøtt og øl
Dampede fiskepakker med pepperrot- og tartarsaus
Geitost-Crostini med hasselnøttsalsa
Korianderdekkede lammebiffer med raita
Korianderkjøttboller med tomatsaus
Krydderpærer med vanilje og myntekrem
Kylling med sopp- og sennepssaus
Kylling med spinat- og ricottafyll
Kylling- og Biffsatay med peanøttsaus
Kyllingform med grønnsaker og pasta
Kyllingpai med purre, hagebønner og estragon
Marokkanske grønnsaker og kikerter på couscous-seng
Minimuffins med hvit sjokolade og pekannøtter
Pannestekte andebryst med mangosalsa
Papaya og pasjonsfruktkompott med basilikum
Pepperbiff og potetmos med erter og pepperrot
Pitabrød med tikka-kylling og raita
Pocherte egg og parmaskinke på rundstykker
Pæreterte med sjokolade og kanel
Sjokolade-crêpes med eple og aprikosfyll
Sprø bacon-, avocado- og rucolasalat
Squash og ertesuppe med myntepesto
Tropisk frukt- og amarettidessert
Urtebrød med solsikkefrø og ost