• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Brød med soltørkede tomater og rosmarin

Spesialkost / Diabetes

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

750 g hvetemel
1 klype salt
1 klype sukker
½ ss hakket frisk rosmarin
8 soltørkede tomater i olje, avrent og hakket
½ pk tørrgjær eller 25 g fersk gjær
1 ss olivenolje
4,5 dl lunkent vann
melk til pensling

Bruksanvisning

(2 brød)

Sikt sammen mel, salt og sukker i en stor bakebolle. Bland i rosmarin, soltørkede tomater og tørrgjær. Lag en grop midt i melet. Bland oljen med det lunkne vannet. Bruker du fersk gjær, løs den opp i vannet først. Hell i melgropen. Bland alt raskt til en løs deig.

Hell deigen ut på et lett melet bakebord, og kna den i ca 6 minutter, til deigen blir glatt og elastisk. Ha deigen opp i en lettoljet bolle, dekk til med fuktig kjøkkenhåndkle eller plast og sett den til heving på et lunt sted i ca 1 time, til dobbel størrelse.

Forvarm stekeovnen til 220 C. Slå deigen ned og kna den i 3 minutter til. Del den så i to emner. Form hvert emne til et brød og skjær to snitt oppå hvert brød så det danner et X. Legg brødene på en lett melet bakeplate, dekk dem med håndkleet og la dem etterheve i 20 minutter, til de er est til dobbel størrelse.

Pensle de etterhevede brødene med litt melk. Sett dem i ovnen og la dem steke i 35 minutter, eller til du hører hul lyd når du dunker dem på undersiden. La brødene avkjøles på rist.

Spesialkost / Diabetes


Sum Oppskrifter 104 funnet


Appelsinkake med mandler

Appelsinpastinakk

Aprikoser og parmaskinke med ingefærdressing

Aprikospudding

Aubergine Parmigiana

Auberginepaté

Bagel med bacon og urtedressing

Bakt gresk salat

Bakte ferskenpakker

Banan og sitronbrulée

Bananmuffins med honning

Biff-baguette

Blåbæris med marengs

Brie- og tomat-tarteletter

Brownies

Brød med soltørkede tomater og rosmarin

Bønnegryte med oksekjøtt og øl

Bønnesuppe

Dampede fiskepakker med pepperrot- og tartarsaus

Enkel sitronfromasj

Flettet maisbrød

Frukt Sabayon

Geitost-Crostini med hasselnøttsalsa

Gratinert grønnsakform

Grillede søtpoteter

Gulrotkake

Havregrynskake med epler

Kikerter med krydderpølse

Kinesiske kyllingnudler

Kokoskake med cocktailbær

Korianderdekkede lammebiffer med raita

Korianderkjøttboller med tomatsaus

Krydderkake

Krydderpærer med vanilje og myntekrem

Krydrede fruktspidd

Krydrede krabbekaker

Krydret linsesuppe

Kylling Biryani

Kylling med sopp- og sennepssaus

Kylling med spinat- og ricottafyll

Kylling- og Biffsatay med peanøttsaus

Kyllingform med grønnsaker og pasta

Kyllingleverpaté

Kyllingpai med purre, hagebønner og estragon

Kålsalat

Lam og bønnesalat

Mango- og limesorbet

Marokkanske grønnsaker og kikerter på couscous-seng

Minimuffins med hvit sjokolade og pekannøtter

Ovnsbakt fennikel

Ovsbakte tomater

Paella

Panna Cotta

Pannestekte andebryst med mangosalsa

Papaya og pasjonsfruktkompott med basilikum

Paprika med pastafyll

Pasta med grillede grønnsaker

Pasta med røykt makrell

Pastasalat med urter

Pepperbiff og potetmos med erter og pepperrot

Pestomarinerte grønnsakspidd

Pitabrød med tikka-kylling og raita

Pizza fire årstider

Pocherte egg og parmaskinke på rundstykker

Potetbåter med 2 dipsauser

Potetsalat

Provencalsk tunfisk

Pærekake med blåbær

Pæreterte med sjokolade og kanel

Rullekake

Røsti med sopp

Røykelaks- og estragonpaté

Salade Nicoise

Sankt Clements ostekake

Sautert kål med ristede frø

Sellerirotstappe

Sitronfromasj

Sjokolade-crêpes med eple og aprikosfyll

Smuldredessert med plommer

Sommersorbet

Spinatomelett

Sprø aprikos- og eplestenger

Sprø bacon-, avocado- og rucolasalat

Sprø peanøttkaker

Squash og ertesuppe med myntepesto

Squashform med sopp

Svinefilet med salviefyll

Svinestroganoff med urter

Søtpotetstappe med koriander

Tabbouleh

Tarteletter med røykelaks

Tebrød med frukt

Thai-reker og grønnsakskarri

Tiramisu

Tomat og urterisotto

Toscansk brødsalat

Tropisk frukt- og amarettidessert

Urtebrød med solsikkefrø og ost

Valnøttbrød

Vannbakkels

Varm linsesalat

Varme chilireker

Vårruller med chili- og koriander-dipsaus

Wokgryte med marinert tofu

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen