Flere resulteter finnes under oppskriften
2 ss olivenolje
1 ss svarte sennepsfrø
2 hvitløkfedd
2 auberginer, skåret i terninger
2 rødløk, delt i båter
20 svarte oliven uten stein
4 magre, beinfrie lammebiffer
1 ss malt koriander
salt
nymalt svart pepper
Raita:
5 dl naturell yoghurt som siles i et klede til halv mengde
¼ agurk, finhakket
2 ss hakket frisk persille
2 ss hakket frisk mynte
Varm opp halvparten av oljen i en tykkbunnet, klebefri stekepanne. Ha i sennepsfrø, hvitløk, auberginer og løk, og la det steke forsiktig i 5-6 minutter, til auberginene er møre. Ta pannen av varmen, bland i olivenene og hold det varmt.
Pensle lammebiffene med resten av oljen, gni inn koriander og krydre med salt og pepper.
Varm opp en grillpanne, eller en tykkbunnet stekepanne. Legg biffene oppi og la dem steke på sterk varme i 4-5 minutter på hver side.
Mens lammebiffene steker, bland sammen alle ingrediensene til raitaen.
Server lammebiffene med aubergineblandingen til, og øs over litt raita, eller server ved siden av om ønskelig.
Aprikoser og parmaskinke med ingefærdressing
Bagel med bacon og urtedressing
Brød med soltørkede tomater og rosmarin
Bønnegryte med oksekjøtt og øl
Dampede fiskepakker med pepperrot- og tartarsaus
Geitost-Crostini med hasselnøttsalsa
Korianderdekkede lammebiffer med raita
Korianderkjøttboller med tomatsaus
Krydderpærer med vanilje og myntekrem
Kylling med sopp- og sennepssaus
Kylling med spinat- og ricottafyll
Kylling- og Biffsatay med peanøttsaus
Kyllingform med grønnsaker og pasta
Kyllingpai med purre, hagebønner og estragon
Marokkanske grønnsaker og kikerter på couscous-seng
Minimuffins med hvit sjokolade og pekannøtter
Pannestekte andebryst med mangosalsa
Papaya og pasjonsfruktkompott med basilikum
Pepperbiff og potetmos med erter og pepperrot
Pitabrød med tikka-kylling og raita
Pocherte egg og parmaskinke på rundstykker
Pæreterte med sjokolade og kanel
Sjokolade-crêpes med eple og aprikosfyll
Sprø bacon-, avocado- og rucolasalat
Squash og ertesuppe med myntepesto
Tropisk frukt- og amarettidessert
Urtebrød med solsikkefrø og ost