Flere resulteter finnes under oppskriften
125 g hvetemel
2 ss bakekakao
1 egg
1 eggeplomme
3 dl skummet melk
1 ss olivenolje + litt ekstra til steking
Fyll:
2 epler, skrelt og utkjernet og grovhakket
2 ss farin
½ ts muskat
saft og revet skall av 1 appelsin
3-4 friske aprikoser, utkjernet og delt i fire
melis til dryss
Start med pannekakerøren: Sikt hvetemel og kakaopulver i en stor bolle og lag en grop i midten. Pisk sammen de øvrige ingrediensene. Hell blandingen opp i melet og pisk til en glatt røre. La den stå og svelle i ca 30 minutter.
Lag fyllet mens du venter. Legg eplebitene i en tykkbunnet gryte sammen med sukker, muskat, appelsinsaft og appelsinskall. La det få et oppkok, slå ned varmen, dekk til med lokk og la det småkoke i 3 minutter. Ha i aprikosene og la det koke videre i 3 minutter til, til frukten er mør.
Pensle en klebefri stekepanne med litt olje og varm den opp. Hell i litt av røra og hell pannen fram og tilbake slik at røra dekker hele bunnen. La den steke på middels varme i 1-2 minutter, til pannekaka begynner å boble. Snu den med stekespade og stek den på den andre siden. Legg den ferdigstekte pannekaken på et matpapir og lag flere pannekaker på samme måten. Røra skal holde til 10 pannekaker.
Server pannekakene fylt med eple- og aprikosblandingen og med et lett melisdryss over.
Aprikoser og parmaskinke med ingefærdressing
Bagel med bacon og urtedressing
Brød med soltørkede tomater og rosmarin
Bønnegryte med oksekjøtt og øl
Dampede fiskepakker med pepperrot- og tartarsaus
Geitost-Crostini med hasselnøttsalsa
Korianderdekkede lammebiffer med raita
Korianderkjøttboller med tomatsaus
Krydderpærer med vanilje og myntekrem
Kylling med sopp- og sennepssaus
Kylling med spinat- og ricottafyll
Kylling- og Biffsatay med peanøttsaus
Kyllingform med grønnsaker og pasta
Kyllingpai med purre, hagebønner og estragon
Marokkanske grønnsaker og kikerter på couscous-seng
Minimuffins med hvit sjokolade og pekannøtter
Pannestekte andebryst med mangosalsa
Papaya og pasjonsfruktkompott med basilikum
Pepperbiff og potetmos med erter og pepperrot
Pitabrød med tikka-kylling og raita
Pocherte egg og parmaskinke på rundstykker
Pæreterte med sjokolade og kanel
Sjokolade-crêpes med eple og aprikosfyll
Sprø bacon-, avocado- og rucolasalat
Squash og ertesuppe med myntepesto
Tropisk frukt- og amarettidessert
Urtebrød med solsikkefrø og ost