Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g grytekjøtt av storfe, skåret i terninger
2 ss hvetemel + litt salt og nymalt svart pepper
2 ss lett vegetabilsk olje
200 g stjerneløk
3 dl kjøttkraft
3,75 dl mørkt øl
2 laurbærblader
1 stor timiankvist eller 1-2 ts tørket timian
875 g hermetiske barlottibønner eller røde bønner, skylt og avrent
200 g små hele sjampinjonger
salt
nymalt svart pepper
Bland hvetemel med salt og pepper etter smak og vend kjøttet i. Varm opp oljen i en tykkbunnet stekepanne. Ha i kjøttet og la det steke på middels varme til det er brunet på alle sider. Ikke ta for mye kjøtt om gangen, stek heller i flere omganger.
Ta kjøttet ut av stekepannen. Legg løken i stekepannen og la den steke forsiktig under omrøring i 2-3 minutter, til den er gyllen.
Ha kjøttet tilbake i pannen sammen med kraften, ølet og urtene. La det få et oppkok, slå ned varmen, legg på lokk og la det småkoke forsiktig i 90-120 minutter, til kjøttet er mørt. Ha i bønner og sopp når halvparten av koketiden er gått.
Smak eventuelt til med salt og pepper, og server.
Aprikoser og parmaskinke med ingefærdressing
Bagel med bacon og urtedressing
Brød med soltørkede tomater og rosmarin
Bønnegryte med oksekjøtt og øl
Dampede fiskepakker med pepperrot- og tartarsaus
Geitost-Crostini med hasselnøttsalsa
Korianderdekkede lammebiffer med raita
Korianderkjøttboller med tomatsaus
Krydderpærer med vanilje og myntekrem
Kylling med sopp- og sennepssaus
Kylling med spinat- og ricottafyll
Kylling- og Biffsatay med peanøttsaus
Kyllingform med grønnsaker og pasta
Kyllingpai med purre, hagebønner og estragon
Marokkanske grønnsaker og kikerter på couscous-seng
Minimuffins med hvit sjokolade og pekannøtter
Pannestekte andebryst med mangosalsa
Papaya og pasjonsfruktkompott med basilikum
Pepperbiff og potetmos med erter og pepperrot
Pitabrød med tikka-kylling og raita
Pocherte egg og parmaskinke på rundstykker
Pæreterte med sjokolade og kanel
Sjokolade-crêpes med eple og aprikosfyll
Sprø bacon-, avocado- og rucolasalat
Squash og ertesuppe med myntepesto
Tropisk frukt- og amarettidessert
Urtebrød med solsikkefrø og ost