Flere resulteter finnes under oppskriften
6 tykke skiver franskbrød eller ciabatta
2 x 100 g hvite geitoster, hver skåret i 3 skiver
60 g blandede salatblader
appelsinstrimler til pynt
Salsa:
30 g hasselnøtter, ristet i tørr stekepanne til de er gylne
4 ss frisk persille
1 hvitløkfedd
saft og revet skall av 1 appelsin
1 ss balsamicoeddik
Lag først salsaen. Ha nøttene i en hurtigmikser eller matmølle, tilsett de øvrige ingrediensene og kjør maskinen i ca 15 sekunder. Hell salsaen opp i en liten kjele og la den langsomt bli gjennomvarm.
Rist i mellomtida brødskivene på én side. Legg et stykke geitost på den uristede sida av hver brødskive. Legg alle 6 skivene på øverste rille i stekeovnen under forvarmet grill og grill dem i 1-2 minutter, til osten er gyllen og danner bobler på oversida.
Fordel salatbladene på seks porsjonstallerkener, og legg et ostesmørbrød oppå hver. Pynt ev med appelsinskallstrimler. Server sammen med den varme salsaen, enten oppå brødskiva eller ved siden av.
Aprikoser og parmaskinke med ingefærdressing
Bagel med bacon og urtedressing
Brød med soltørkede tomater og rosmarin
Bønnegryte med oksekjøtt og øl
Dampede fiskepakker med pepperrot- og tartarsaus
Geitost-Crostini med hasselnøttsalsa
Korianderdekkede lammebiffer med raita
Korianderkjøttboller med tomatsaus
Krydderpærer med vanilje og myntekrem
Kylling med sopp- og sennepssaus
Kylling med spinat- og ricottafyll
Kylling- og Biffsatay med peanøttsaus
Kyllingform med grønnsaker og pasta
Kyllingpai med purre, hagebønner og estragon
Marokkanske grønnsaker og kikerter på couscous-seng
Minimuffins med hvit sjokolade og pekannøtter
Pannestekte andebryst med mangosalsa
Papaya og pasjonsfruktkompott med basilikum
Pepperbiff og potetmos med erter og pepperrot
Pitabrød med tikka-kylling og raita
Pocherte egg og parmaskinke på rundstykker
Pæreterte med sjokolade og kanel
Sjokolade-crêpes med eple og aprikosfyll
Sprø bacon-, avocado- og rucolasalat
Squash og ertesuppe med myntepesto
Tropisk frukt- og amarettidessert
Urtebrød med solsikkefrø og ost