Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg fjordsild
salt
pepper
sennep
smør eller margarin til fatet
1 stor løk
1 bunt dill
1 1/2 dl kremfløte
1 1/2 dl majones
Rens silden og ta ut ryggbenet. Fjern alle småben. Salte og pepre silden i buken og smør på et tynt lag sennep. Brett silden sammen igjen i ryggen så den ser hel ut.
Smør et ildfast fat og legg i silden, tett i tett rundt kanten.
Rens løk og hakk den, hakk dill (ta av litt til pynt). Dryss dill og løk over silden.
Stivpisk krem og bland den med majones. Legg blandingen over silden.
Sett fatet i ovnen ved 200 C i ca 30 minutter.
Dryss dill over ved serveringen.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne