Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g småsild
1 ts salt
dill
2 dl vann
2 dl eddik
1 ts salt
5 hvite pepperkorn
5 allehåndekorn
1-2 laurbærblad
Rens fisken og ta ut ryggbenet. Skyll filetene. Legg dem på en fjel med skinnsiden ned. Strø over salt og legg en kvast dill på hver filet. Rull filetene hardt sammen og sett dem tett i en kjele eller form.
Bland ingrediensene til kokelaken og la den koke opp. Smak laken til og hell den over fisken. La fisken trekke under lokk i 5-8 minutter og avkjøles i laken.
Legg fisken opp og pynt med dill.
Serveres med poteter og eventuelt majones, pepperrotfløte eller skarp saus.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne