Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g fersk sildefilet
6 ss olivenolje
2 ts paprikapulver
2 ts malt karri
1 ts frisk ingefær
1 ts sukker
1/2 mild chili i tynne ringer
2 ss pinjenøtter
3-4 hvitløksfedd i tynne båter
2 ss sherry-/rødvinseddik
1 ss soyasaus
1 salathode av frissé
1 dl friske mynteblader
1/2 ts salt
Rens sildefiletene fri for skinn og ben og del dem i biter. Bland olje, eddik, soyasaus, krydder, hvitløk og chili. Vend sildebitene godt i blandingen.
Bruk wok eller en stor stekepanne. Surr pinjenøttene gylne på tørr panne og ta dem ut. Ha sildeblandingen i pannen og la den steke 3-4 minutter ved middels varme. Smak til med sherryeddik og eventuelt litt salt.
Del opp salaten og myntebladene og legg dem i en stor bolle eller et fat. Legg den varme silden og pinjenøttene over salaten og server straks med grovt brød ved siden av.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne