Flere resulteter finnes under oppskriften
4 spekesildfileter
2 løk
1-2 purrer
grovklippet dill
Lake:
saft av 2 sitroner
1 dl vann
1 1/2 dl sukker
1 laurbærblad
1 ts hel hvit pepper
1 ts allehåndekorn
4-5 kryddernelliker
Vann eventuelt filetene i 1-2 timer. Tørk dem i kjøkkenpapir.
Bland alle ingrediensene til laken i en kjele. Kok opp og avkjøl.
Skjær sildefiletene i 1 cm brede biter. Rens løken og vask purren. Skjær løk og purre i tynne skiver. Legg sild, løk, purre og dill lagvis i en krukke eller bolle. Sil den kalde laken over.
La silda stå minst 1 døgn i kjøleskap før servering.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne