Flere resulteter finnes under oppskriften
6 kryddersildfileter
melk eller vann
3 store løk
3 dl vann
3/4 dl 7% eddik
1 1/2 dl sukker
1 ts allehånde
1 ts hel sort pepper
3 laurbærblad
1/2 dl akevitt
Sildefiletene legges i melk eller vann til de er mindre salte, opptil 8 timer.
Løken renses og kuttes i tynne skiver. Vann og eddik kokes opp sammen med sukker, allehånde, pepper og laurbærblad. Avkjøles.
Skjær sildefiletene i 12 mm biter. Legg sild og løk lagvis i et glass og fyll opp med den kalde laken.
Sursilda bør lagres kaldt i ett døgn før bruk. Hell akevitt over sursilda like før servering. Server gjerne med rugbrød.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne