Flere resulteter finnes under oppskriften
6 mellomstore ferske sild
1 løk
1 gulrot
3 laurbærblad
1 ts havsalt
10 tørkede einebær
6 hele svarte pepper
hakket persille
risvin eller tørr sherry
litt vann
Rens og skyll silden godt. Skinnet skal sitte på. Gulrot og løk tynnskjæres og legges i bunnen av en ildfast form. Silden legges lagvis oppå. Lettknust pepper, einebær, laurbær og persille strøs over. Risvin og havsalt smakes til med vann og eventuelt vannes ut.
Formen dekkes med aluminiumsfolie og settes i ovnen ved 180 C i ca 30 minutter. Tiden avhenger av sildens størrelse.
Serveres med yoghurt eller rømme. Varme poteter og flatbrød smaker godt til.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne