Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg urenset fjordsild eller 600 g renset
Eddiklake:
4 dl vann
2 dl eddik, 7%
1 ss salt
Saus med majones
1 dl majones
1 dl rømme
2 ss sennep
1 ts salt
15 hvite pepperkorn
1 ss hakket gressløk eller løk
2 hvitløkfedd
1 dl hakket dill
Rens, skyll og ben ut silda. Bland vann, eddik og salt. La filetene ligge i eddiklaken til kjøttet er hvitt, små sild ca 4 timer, større sild ca 6 timer.
Ta dem opp og la dem renne godt av, for eksempel i dørslag. Dra deretter av skinnet. Lag i mellomtiden sausen.
Bland majones med rømme, sennep, krydder, løk og dill. Pepperkornene skal være grovstøtte og hvitløken presset.
Legg de avrente filetene lagvis med sausen i et glass eller en bolle. Sett den i kjøleskap. Silda er ferdig til å spises etter minst ett døgn. Holder seg omkring én uke.
Serveres som smørbrødpålegg eller som middagsrett sammen med kokte poteter.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne