Flere resulteter finnes under oppskriften
4 ferske sild
salt
sennep
3 ss smør eller margarin
1 egg
3 ss malt brød eller griljernmel
Fyll:
2-3 hardkokte egg
1 løk
dill
salt
hvitpepper
Rens silden i fileter. Ha salt på kjøttsiden, og et tynt lag med sennep.
Til fyllen grovhakkes eggene, finhakkes løken, og dillen finklippes. Blandes med litt salt og pepper.
Legg halvparten av sildefiletene, med skinnsiden ned, i godt smurt ildfast form. Fordel fyllen på filetene, og legg resten av filetene oppå.
Pensle med sammenpisket egg, og strø lettsaltet griljernmel over fisken. Legg på noen smørklatter.
Stekes i ovnen i ca 30 minutter. Øs en gang iblant med smørblandingen som danner seg i bunnen av formen.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne