Flere resulteter finnes under oppskriften
5 spekesild
2 hardkokte eggeplommer
1/2 ts sennep
1/2 ts pepper
2 ss soyaolje
1 ss 7% eddik
1-2 ts sukker
3 ss hakket persille
Vann ut spekesilda over natten. Vask silda før skinnet flås av og fileteres.
Del hver filet i 3-4 biter på skrå før filetene legges sammen på et flatt fat.
Mos de hardkokte eggeplommene og bland i sennep og pepper. Rør inn olje og eddik, litt etter litt. Smak til med sukker. Sausen skal være glatt og blank.
Hell sausen over sildefiletene og pynt med persille.
Til retten serveres brød eller kokte poteter og øl.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne