Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg fersk sild
Aromasmør:
100 g smør
5 mosede ansjosfiléter
1 ss ansjoskraft
2 ts sennep
litt paprika
Rens silden og fileter den. Bland alle ingredienser til aromasmøret.
Smør 4 stykker aluminiumsfolie. Fordel smøret på sildefilétene, rull dem sammen og fordel dem på aluminiumsfolien. Pakk folien godt sammen og sett pakkene på ildfast fat.
Sett formen i nederst i ovnen ved 250 C i ca 20 minutter.
Ved servering settes formen rett på bordet og åpne pakkene der. Sett fram karse og server kokte poteter til.
En salat av appelsinskiver, korinter og reven pepperrot smaker deilig til.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne