Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g filét av sild
finrevet skall av 1 appelsin
saft av 2 appelsiner
2 kvister frisk rosmarin
1/2 ts salt
1/2 ts hvit pepper
50 g sorte oliven uten sten
1 appelsin i tynne skiver
1 endivesalat
Rens sildefilétene fri for ben og dryss over salt og pepper. Legg dem i et ildfast fat og strø revet appelsinskall over. Hell på appelsinsaften og legg i sorte oliven og rosmarin. La alt trekke 2 timer.
Snu fisken i marinaden og mikrokok den i 2-3 minutter, vend fisken og mikrokok 2-3 min. på den andre siden.
Kontroller at fisken er ferdig. Stek den eventuelt i stekeovn ved 175 C i 10-12 minutter.
Pynt med appelsinskiver og servér med kokt ris og endivesalat.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne