Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg fersk sild
3 dl tomatjuice
1 dl vann
1/2 ss salt
saft av 1/2 sitron
6 hele pepperkorn
1 laurbærblad
dill
gulrøtter i skiver
Rens og fileter silden. Dryss litt salt på filétene, drypp litt sitronsaft på og dryss dill over.
Rull filétene sammen og sett dem i en ildfast form eller gryte. Sett dem tett sammen så de holder fasongen.
Kok opp tomatjuice og vann sammen med hel pepper, laurbærblad, dill og gulrotskiver.
Hell den kokende laken over silden og la silden småkoke ca 10 min.
Serveres varm eller kald med kokte poteter til.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne