Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g kjøttdeig
2 egg
2 ss brødrasp
4 ss fløte
1/2 buljong
3 ss finhakket løk
1 ss finhakket grønn pepper
1/2 ts salt
smør eller margarin til steking
saus:
2 ss hel grønn pepper
1 ss smør eller margarin
1 ss konjakk
2 dl kremfløte
1 ss soyasaus
2 ss rømme
salt
saften av 1-2 sitroner
Rør sammen alle ingrediensene til biffkakene og form fine biffkaker.
Brun smøret i en stekepanne og brun kakene på begge sider.
Legg biffkakene over i en ildfast form og hold dem varme ved 125 C.
Fres den hele grønne pepperen raskt i smøret. Hell konjakken over og tenn på. Pass på at kjøkkenviften er slått av! Tilsett deretter fløte, soyasaus og rømme. Rør hele tiden.
La sausen koke i 2-3 minutter. Smak til med salt og sitronsaft. Hell sausen over biffkakene og øk ovnstemperaturen til 225 C. La kakene trekke i sausen i ca 10 minutter før du serverer dem.
Bifftekia - gresk biff av kjøttdeig
Farsebrød fylt med purre og paprika
Farsebrød med maiskorn og revet ost
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gratinert squash med kjøttdeig
Kjøttdeigbiffer - Grunnoppskrift
Krydret kjøtt- og grønnsakrøre