Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g spaghetti
1/2 kg kjøttdeig
50 g bacon
1 lløk
salt
pepper
1 egg
50 g brødrasp
1 ts paprika
75 g smør
Saus:
1 løk
3 flådde tomater
2 ss hvetemel
2 ss tomatpuré
2 1/2 dl vann
salt
pepper
basilikum
Skjær bacon i terninger og hakk løken fint.
Bland kjøttdeigen med baconterningene, løken, egg og krydder. Bland godt og ha i brødrasp litt om gangen. Bland deigen til runde boller eller mer flate karbonader og stek dem i varmt smør til de er gyllenbrune. Hold dem varme.
Saus: Hakk løken fint, stek den i pannen i resten av smøret og tilsett hakkede tomater. Kok det noen minutter. Rør i melet, tomatpuré som er blandet i vann, og krydder.
Kok det ca 5 min. til det tykner og smak sausen til.
Kok spaghettien i 2 l kokende vann tilsatt 2 ts salt i ca 20 min. La den renne godt av, rør i 1 ss smør og ha den over på fat. Legg kjøttbollene oppå og hell sausen over.
Dryss over persille og server straks.
Bifftekia - gresk biff av kjøttdeig
Farsebrød fylt med purre og paprika
Farsebrød med maiskorn og revet ost
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gratinert squash med kjøttdeig
Kjøttdeigbiffer - Grunnoppskrift
Krydret kjøtt- og grønnsakrøre