Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g squash, delt på langs uten kjernehus
350 g kjøttdeig
3 hvitløkfedd
1 løk, finhakket
1 kvast persille, finhakket
1 boks knuste tomater
½ ts knust rosmarin
½ ts oregano
½ ts timian
1 dl rødvin eller vann
50 g smør
revet ost til gratinering
pepper
salt
Fres løk og hvitløk i litt smør. Tilsett kjøttdeigen og brun den. Tomater og krydder tilsettes sammen med vinen eller vannet. La det koke på svak varme i 35 minutter. Pass på at det ikke koker tørt, men det skal være en tykk røre.
Kok opp vann og la squashen koke i 10 minutter, ta den opp og la den renne godt av seg.
Smelt smøret. Smør en ildfast form med litt smør, legg squashen med snittflaten opp og fyll den med kjøttfarsen.
Strø mye ost over samt det smeltede smøret. Sett formen høyt i ovnen ved 220 C og gratiner i 10-12 minutter til det får fin farge. Server med salat.
Bifftekia - gresk biff av kjøttdeig
Farsebrød fylt med purre og paprika
Farsebrød med maiskorn og revet ost
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gratinert squash med kjøttdeig
Kjøttdeigbiffer - Grunnoppskrift
Krydret kjøtt- og grønnsakrøre