Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g kjøttdeig
4 ss griljernmel
2 dl væske, enten melk eller vann + fløte
1 løk
smør eller margarin
1 egg
salt
pepper
smør eller margarin til formen
litt terningbuljong eller vann
Pynt på fatet:
1 boks sjampinjong, ca 200 g
2-3 løk
1-2 røde paprika
smør eller margarin til steking
1 1/2 dl kremfløte
La griljernmelet svelle i væsken.
Finhakk løken og fres den i litt smør i pannen.
Bland det malte kjøttet, griljermelblandingen, løken og egget. Smak til med salt og pepper. Form farsen til brød, som legges i smurt ildfast form. Stryk gjerne litt smeltet smør over "brødet" før det settes i ovnen. Spe med litt buljong eller vann under stekingen, så ikke pannen blir for tørr.
Til pynt: Skjær soppen i skiver, løk og paprika i ringer. Fre det hver for seg i smør i pannen, men la det ikke bli brunt. La soppen få putre med fløten til den tykner.
Legg på varmt fat: Kjøttbrødet, med pynten pent anrettet rundt. Server sjyen fra formen i sausekopp.
Bifftekia - gresk biff av kjøttdeig
Farsebrød fylt med purre og paprika
Farsebrød med maiskorn og revet ost
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gratinert squash med kjøttdeig
Kjøttdeigbiffer - Grunnoppskrift
Krydret kjøtt- og grønnsakrøre