Flere resulteter finnes under oppskriften
Kjøttfarse:
500 g kjøttdeig
1 1/2 ts salt
1 1/2 krm svart eller hvit pepper
2 ss potetmel
3 dl melk eller vann
1 egg (kan sløyfes)
1 ss reven løk
1 ts støtt oregano
8-10 middels store rå poteter
3-4 løk
3-4 gulrøtter
3 dl buljong (vann + terning)
2 ss smeltet margarin eller smør
1 1/2 ss soyasaus
persille
Rør kjøttdeigen seig med saltet. Tilsett pepper og potetmel og rør så det blandes godt inn i deigen. Spe med væsken litt etter litt. Rør eventuelt inn egget til slutt sammen med løken og oregano.
Legg farsen i et stort ildfast fat. Form den til et avlangt brød. Sett ovnen på 250 C.
Skrell poteter, løk og gulrøtter. Skjær poteter og løk i båter, gulrøttene i tynne skiver. Forvell løk og gulrøtter i buljongen i 4-5 minutter. Ta vare på buljongen. Legg poteter, løk og gulrøtter rundt farsen. Pensle alt med fett og soya.
Sett fatet midt i ovnen, reduser varmen til 175 C og stek i 60 minutter. Øs med 1-1 1/2 dl av buljongen etter halve tiden.
Klipp persille over og server direkte fra fatet.
Bifftekia - gresk biff av kjøttdeig
Farsebrød fylt med purre og paprika
Farsebrød med maiskorn og revet ost
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gratinert squash med kjøttdeig
Kjøttdeigbiffer - Grunnoppskrift
Krydret kjøtt- og grønnsakrøre