Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kålrot, ca 700 g
vann
salt
400 g kjøttdeig
2 kalde kokte poteter
2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts oregano
1/2 liter lettmelk
smør eller margarin til formen
Skjær kålroten i skiver og skrell dem. Kokes helt myke i lettsaltet vann, og får renne av seg.
Bland det malte kjøttet med moset potet, salt og krydder, og spe med melk til en løs farse.
Legg kålrot og farse lagvis i smurt ildfast form, legg på lokk og la retten stå i ovnen ved 175 C i ca 50 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Et godt følge til denne retten er kokte poteter, syltet agurk og sennep.
Bifftekia - gresk biff av kjøttdeig
Farsebrød fylt med purre og paprika
Farsebrød med maiskorn og revet ost
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gratinert squash med kjøttdeig
Kjøttdeigbiffer - Grunnoppskrift
Krydret kjøtt- og grønnsakrøre