• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Grillet hummer på gresk vis

Skalldyr / Hummer

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

3 ss olivenolje 2 sjalottløk, hakket 3 store hvitløkfedd, presset 1 liten fennikel, finhakket 1 klype safrantråder 1 ½ dl middels søt hvitvin 6 plommetomater, flådd og hakket 2 laurbærblad 3 ss frisk mynte, grovhakket presset saft av ½ liten sitron salt nykvernet pepper 2 rå hummere, á ca 675 g olje til pensling safranris som tilbehør

Bruksanvisning

Varm oljen i en kjele, tilsett sjalottløk og hvitløk og la det frese i 4-5 minutter, til løken er myk og blank. Tilsett hakket fennikel, dekk til og la det frese videre i 5-6 minutter. Knus safranen til pulver i en morter. Ha den i kjelen sammen med vinen og la det koke uten lokk på sterk varme til væsken er kokt inn til noen få spiseskjeer. Tilsett tomater og laurbærblad og la det hele koke i 15-20 minutter, til sausen er tykk og purélignende. Tilsett 2 ss av mynten og klem i sitronsaften. Krydre godt med salt og pepper og sett til side. Tilberedning av hummeren: Legg hummerne i fryseren i 1 time. Ta dem ut og legg dem på en skjærefjøl med hodet mot deg. Stikk spissen av en stor kokkekniv inn der hvor halen møter hodet og del hodet raskt i to. Del deretter halen slik at hele hummeren nå er delt i to på langs. Fjern paven, en liten gjennomsiktig pose som sitter i hodet, og knus den grønnaktige leveren. Dra tarmstrengene ut av haledelen. Knus skallet på klørne med baksiden av knivbladet. Dryss litt salt og pepper på de halve hummerne og øs den tykke tomat- og fennikelsausen over. Pensle grillristen med olje. Legg hummerne på risten med skallsiden ned og grill dem over direkte middels varme i 10-15 minutter, eller til kjøttet er mørt. Dryss på resten av mynten og server sammen med mild kokt safranris.

Skalldyr / Hummer


Sum Oppskrifter 35 funnet


Farsert hummer

Farsert hummersalat

Gratinert hummer

Grillet hummer med estragonsmør

Grillet hummer med soltørkede tomater

Grillet hummer med urtesmør

Grillet hummer på gresk vis

Grillet hummer på spansk vis

Hummer americaine

Hummer i krydret tomatsaus

Hummer i pikantsaus

Hummer Lady Curzon

Hummer med aïoli

Hummer med fløtesaus

Hummer med kremet limemousseline

Hummer med nellik og spinat

Hummer med pasta og basilikumsaus

Hummer med spinat og gressløksaus

Hummer naturell

Hummer på risseng

Hummerfrikassé

Hummergazpacho

Hummerkraft

Hummermousse i hvitvinsgelé

Hummermousseline med auberginevinaigrette

Hummerpaté

Hummerpudding

Hummerragu

Hummersalat

Hummersalat i kokosnøtt

Hummersmør

Hummerstuing

Hummersufflé

Kokt hummer

Vinkokt hummer

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen