• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Hummer americaine

Skalldyr / Hummer

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 hummer på 1-1 1/2 kg
1 dl olivenolje
5 sjalottløk
1 gulrot
1liten rotselleri
2 fedd hvitløk
1 dl konjakk
4 flådde tomater
1 dl tørr sherry
1/2 flaske tørr hvitvin
1/2 ts kajennepepper
100 g smør
hvit pepper
1/4 ts frisk finhakket rosmarin
persille

Bruksanvisning

Stikk en spiss kniv i hodet på hummeren, på et punkt der det tydelig er avtegnet et kryss. Vri halen og klørne av hodet. Del hodet i to på langs og fjern paven, som sitter lik en pose rett under øynene. Del deretter de halve hodene på tvers. Del klørne i to og knekk skallet litt med f.eks. et kjevle. Bruk en stor kniv og kapp hummerhalen på tvers i hvert ledd.

Bruk en stor stekepanne, det er viktig, slik at du får plass til alle hummerbitene uten å stable dem. La pannen bli varm før du har i olivenolje og legger hummerbitene i. Stek dem i ca 10 minutter, til skallene begynner å få en rødlig farge på kanten, snu dem av og til. Hell over konjakk og tenn på. La det flambere til det slukner etter noen sekunder. Dra pannen av platen, ta ut hummerbitene og legg dem lunt.

Flå tomatene og skjær dem i terninger, med steiner og det hele. Skjær gulrot og selleri i terninger. Finhakk sjalottløk, hvitløk og persille.

Sett pannen tilbake på varmen og tilsett løk, hvitløk, selleri og gulrot. La dette surre i 1 minutt.

Tilsett så sherry og hvitvin, samt rosmarin, kajennepepper og litt hvit pepper. La det koke i 15 minutter, til det hele er kokt inn til rundt halvparten. Legg i tomat og hummerbiter, hodedelene og klør først, og la det trekke i 5 minutter, før du legger i halebitene og lar det trekke under tett lokk eller dekket med aluminiumsfolie i ytterligere 5 minutter.

Legg hummerbitene på et pent fat. Skru opp varmen under pannen, tilsett smøret og la det koke i 2 minutter mens du rører. Dette skal ligne en saus. Blir den for tykk, er det bare å tilsette litt vann, og er den for tynn, koker du den litt inn. Smak eventuelt til med salt og pepper.

Slå sausen over hummerbitene. Server gjerne med nykokt ris til.

Skalldyr / Hummer


Sum Oppskrifter 35 funnet


Farsert hummer

Farsert hummersalat

Gratinert hummer

Grillet hummer med estragonsmør

Grillet hummer med soltørkede tomater

Grillet hummer med urtesmør

Grillet hummer på gresk vis

Grillet hummer på spansk vis

Hummer americaine

Hummer i krydret tomatsaus

Hummer i pikantsaus

Hummer Lady Curzon

Hummer med aïoli

Hummer med fløtesaus

Hummer med kremet limemousseline

Hummer med nellik og spinat

Hummer med pasta og basilikumsaus

Hummer med spinat og gressløksaus

Hummer naturell

Hummer på risseng

Hummerfrikassé

Hummergazpacho

Hummerkraft

Hummermousse i hvitvinsgelé

Hummermousseline med auberginevinaigrette

Hummerpaté

Hummerpudding

Hummerragu

Hummersalat

Hummersalat i kokosnøtt

Hummersmør

Hummerstuing

Hummersufflé

Kokt hummer

Vinkokt hummer

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen