• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Grillet hummer på spansk vis

Skalldyr / Hummer

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

3 rå hummere, á ca 675 g 25 g smør, smeltet til pensling KATALANSK SAUS: 1 ¾ dl olivenolje ½ dl tørr sherry 2 ss rødvinseddik 1 moden plommetomat, flådd 3 store hvitløkfedd, presset 4 ss malte mandler 1 stor klype røde chiliflak salt nykvernet pepper 2 ss finhakket frisk persille - 1 sitron i båter til pynt

Bruksanvisning

Start med sausen: Ha olivenolje, sherry og eddik i en bolle. Visp sammen og sett til side. Grovhakk den flådde tomaten og ha den i en food processor sammen med hvitløk, mandler, chiliflak og litt salt og pepper. Kjør til mos. La maskinen gå mens du sakte drypper i olje- og sherryblandingen til du får en glatt, tykk saus. Bland inn hakket persille og sett til side. Tilbered hummerne: Legg hummerne i frysen i 1 time. Ta dem ut og legg dem på en skjærefjøl med hodet mot deg. Stikk spissen av en stor kokkekniv inn der hvor halen møter hodet, og del hodet raskt i to. Del deretter halen slik at hele hummeren nå er delt på langs. Ta vekk paven, en liten gjennomsiktig pose som sitter i hodet, og den grønnaktige leveren. Dra tarmstrengene ut av haledelen. Knekk skallet på klørne med baksiden av knivbladet. Pensle snittsiden av hummeren med smeltet smør og krydre lett med salt og pepper. Legg dem på grillristen med skallsiden ned og grill dem over indirekte middels varme i 5-10 minutter, til de er møre og gjennomstekt. Anrett hummerne på et serveringsfat og server med saus og sitronbåter ved siden av.

Skalldyr / Hummer


Sum Oppskrifter 35 funnet


Farsert hummer

Farsert hummersalat

Gratinert hummer

Grillet hummer med estragonsmør

Grillet hummer med soltørkede tomater

Grillet hummer med urtesmør

Grillet hummer på gresk vis

Grillet hummer på spansk vis

Hummer americaine

Hummer i krydret tomatsaus

Hummer i pikantsaus

Hummer Lady Curzon

Hummer med aïoli

Hummer med fløtesaus

Hummer med kremet limemousseline

Hummer med nellik og spinat

Hummer med pasta og basilikumsaus

Hummer med spinat og gressløksaus

Hummer naturell

Hummer på risseng

Hummerfrikassé

Hummergazpacho

Hummerkraft

Hummermousse i hvitvinsgelé

Hummermousseline med auberginevinaigrette

Hummerpaté

Hummerpudding

Hummerragu

Hummersalat

Hummersalat i kokosnøtt

Hummersmør

Hummerstuing

Hummersufflé

Kokt hummer

Vinkokt hummer

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen