• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Hummermousse i hvitvinsgelé

Skalldyr / Hummer

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

Mousse:
3 dl pisket kremfløte
2 ss crème fraiche
150 g lettkokt hummerkjøtt
2 ss konjakk
¼ ts nykvernet hvit pepper
1 ½ ts salt
4 blader gelatin
1 ss rogn av reker
Gelé:
3 dl tørr hvitvin
4-5 blader gelatin
6 små former eller en større
Urtevinaigrette:
3 ss crème fraiche
10 blader frisk basilikum, i hurtigmikser med 1 ss vegetabilsk olje
¼ ts salt
2 omdreininger hvit pepper
1 ss hvitvin

Bruksanvisning

(forrett til 6 personer)

Bløt gelatinen i kaldt vann, smelt og rør den ut i romtemperert hvitvin. Kle formene innvendig med gelé. Ha knuste isbiter i en bolle kaldt vann, fyll formene opp med gelé (en av gangen) og hold den i vann til geleen er stivnet innerst mot formveggen, ca 2-3 millimeter. Hel resten av geleen ut og legg formene på rist. Settes i kjøleskapet.

Hummerkjøttet samt crème fraiche settes i kjøleskapet og kjøres deretter i hurtigmikseren til en jevn masse. Has i en bolle.

Fløten stivpiskes og blandes i massen sammen med rogn og resten av ingrediensene. Den bløte og smeltede gelatinen røres forsiktig i. Fyll massen opp i de ferdig glaserte formene og sett den kjølig til massen er stiv. Dypp formene i varmt vann før du hvelver ut.

Skalldyr / Hummer


Sum Oppskrifter 35 funnet


Farsert hummer

Farsert hummersalat

Gratinert hummer

Grillet hummer med estragonsmør

Grillet hummer med soltørkede tomater

Grillet hummer med urtesmør

Grillet hummer på gresk vis

Grillet hummer på spansk vis

Hummer americaine

Hummer i krydret tomatsaus

Hummer i pikantsaus

Hummer Lady Curzon

Hummer med aïoli

Hummer med fløtesaus

Hummer med kremet limemousseline

Hummer med nellik og spinat

Hummer med pasta og basilikumsaus

Hummer med spinat og gressløksaus

Hummer naturell

Hummer på risseng

Hummerfrikassé

Hummergazpacho

Hummerkraft

Hummermousse i hvitvinsgelé

Hummermousseline med auberginevinaigrette

Hummerpaté

Hummerpudding

Hummerragu

Hummersalat

Hummersalat i kokosnøtt

Hummersmør

Hummerstuing

Hummersufflé

Kokt hummer

Vinkokt hummer

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen