• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Hummergazpacho

Skalldyr / Hummer

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 små levende hummer KRAFT: 2 liter vann 1 ss salt 1 laurbærblad 1 ss frisk timian 1 ss bladpersille 2 løk 1 nellik 1 gulrot, skrelt og delt i skiver 1 sellerirot, skrelt og delt i terninger 1 bit appelsinskall, revet med potetskrller 6 hvitløkfedd 1 ss hel hvit pepper, grovt knust i morter 1 dl hvitvinseddik SUPPE: 2 dl kremfløte Saften av 1 sitron 200 g sukkererter

Bruksanvisning

Start med kraften: Kok opp vann med ingrediensene til kraften og la den småkoke i 30 minutter. Legg i hummeren med hodet først, og la den koke i 4 minutter. Sett kjelen kaldt og la hummeren kjøle seg ned med kraften, ca 90 minutter. Ta op hummeren og brekk av halen. Del halen i to og skrap ut kjøttet. Knus klørne forsiktig og ta ut klokjøttet. Pass på at det fliser seg opp. Del halekjøttet i terninger. Skyll skallet godt i kaldt vann. Sil av kraften og hell 5 dl av den i en food processor. Tilsett alt hummerskallet, fløte og sitronsaft, og kjør alt til en fin masse i minst 5 minutter. Tilsett 5 dl hummerkraft til, og kjør pureen i 5 minutter til. La blandingen passere en fin hårsikt, eventuelt med glasshåndkle i bunnen, slik at du får ut alle skallbitene. Avkjøl suppen. Gi sukkerertene et raskt oppkok. De skal være fine og sprø. Avkjøl dem. Plasser hummerkjøttet midt på den kalde tallerkenen, hell over den kalde suppen og pynt med sukkererter.

Skalldyr / Hummer


Sum Oppskrifter 35 funnet


Farsert hummer

Farsert hummersalat

Gratinert hummer

Grillet hummer med estragonsmør

Grillet hummer med soltørkede tomater

Grillet hummer med urtesmør

Grillet hummer på gresk vis

Grillet hummer på spansk vis

Hummer americaine

Hummer i krydret tomatsaus

Hummer i pikantsaus

Hummer Lady Curzon

Hummer med aïoli

Hummer med fløtesaus

Hummer med kremet limemousseline

Hummer med nellik og spinat

Hummer med pasta og basilikumsaus

Hummer med spinat og gressløksaus

Hummer naturell

Hummer på risseng

Hummerfrikassé

Hummergazpacho

Hummerkraft

Hummermousse i hvitvinsgelé

Hummermousseline med auberginevinaigrette

Hummerpaté

Hummerpudding

Hummerragu

Hummersalat

Hummersalat i kokosnøtt

Hummersmør

Hummerstuing

Hummersufflé

Kokt hummer

Vinkokt hummer

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen