• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Hummer Lady Curzon

Skalldyr / Hummer

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 hummer á 1 kg
1 dl olivenolje
1 liten løk
1 gulrot
1 liten rotselleri
10 cm purregrønt
4 fedd hvitløk
3 ss tomatpuré
1/2 dl whisky
1 flaske tørr hvitvin
1/2 l fløte
1 ts tørket timian
1 ts tørket rosmarin
1 ts kajennepepper eller chilipulver
1 ss paprikapulver
1 ss karri
2 ss tørr sherry
salt
hvit pepper
1/2 sitron
100 g smør
1 eggeplomme

Bruksanvisning

Har hummerne rogn, legges den til side og brukes som pynt. Kok hhummeren i godt saltet fosskokende vann i 10 minutter. Avkjøl dem og rens alle delene. Skjær hummerkjøttet i pene biter og dander dem på et ildfast fat, slik at kjøttet antar form av en hel hummer. Legg gjerne på litt av hodeskallet og haleviften også.

Skjær alle grønnsakene i små terninger. Legg dem til side.

Ha alt hummerskallet i en tykk pose og knus det med kjevle eller noe annet tungt.

Set en gryte på sterk varme. Ha i olivenolje og fres det knuste hummerskallet i noen minutter, til all fuktigheten i skallet er fordampet. Tilsett grønnsakterningene og krydderiet. Ha i tomatpuré og fres et minutt til mens du rører med tresleiv. Hell over whisky og tenn på. La dette flambere noen sekunder og slukk med hvitvin. Hell på fløten og fyll på vann slik at det dekker grønnsakene og hummerskallet. La gryten stå og koke rolig i 40 minutter. Fløten kan ha skilt seg, men det gjør ikke noe.

Bruk en finmasket sil og sil sausen over i en annen kjele. Ha i sherry og kok sausen inn til den er fyldig. Smak til med salt og pepper og litt sitronsaft. Skjær smøret i terninger og pisk det inn i sausen litt etter litt, mens det småkoker. Trekk sausen av platen.

Legg hummerfatet noen få minutter i ovn på 220 C.

Bruk en stavmikser til å blande en eggeplomme i sausen rett før servering. Sausen skal være såpass tykk at den dekker hummerkjøttet uten å renne helt av, men ikke alt for tyktflytende.

Ta hummerfatet ut av ovnen, fordel sausen over, og sett fatet tilbake i ovnen et par-tre minutter til. Server med ris.

Lady Curzon skal ha vært en usedvanlig alkoholisert britisk ambassadørfrue i India. Som følge av en rekke skandaler og påfølgende alkoholforbud inngikk hun stående avtaler med alle kokker om at maten hennes skulle inneholde masse alkohol, fortrinnsvis whisky og sherry, samt rikelig med karri. Karri har den egenskapen at den motvirker alkoholdunst fra den som har drukket.

Skalldyr / Hummer


Sum Oppskrifter 35 funnet


Farsert hummer

Farsert hummersalat

Gratinert hummer

Grillet hummer med estragonsmør

Grillet hummer med soltørkede tomater

Grillet hummer med urtesmør

Grillet hummer på gresk vis

Grillet hummer på spansk vis

Hummer americaine

Hummer i krydret tomatsaus

Hummer i pikantsaus

Hummer Lady Curzon

Hummer med aïoli

Hummer med fløtesaus

Hummer med kremet limemousseline

Hummer med nellik og spinat

Hummer med pasta og basilikumsaus

Hummer med spinat og gressløksaus

Hummer naturell

Hummer på risseng

Hummerfrikassé

Hummergazpacho

Hummerkraft

Hummermousse i hvitvinsgelé

Hummermousseline med auberginevinaigrette

Hummerpaté

Hummerpudding

Hummerragu

Hummersalat

Hummersalat i kokosnøtt

Hummersmør

Hummerstuing

Hummersufflé

Kokt hummer

Vinkokt hummer

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen