• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Hummer med spinat og gressløksaus

Skalldyr / Hummer

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

100 g hummerkjøtt
200 g pillede reker
1 ss olivenolje
1 stilk stangselleri
500 g spinat
3 ts smør
nykvernet svart pepper
smørsaus (se egen oppskrift: Sauser)
1 liten bunt gressløk

Bruksanvisning

Rens spinaten for grove stilker. Vask den gjentatte ganger i kaldt vann slik at all sanden er borte. Ta spinaten i hendene og rist ut vannet, tørk den deretter med kjøkkenpapir. Skrell hvitløkfeddet og stikk det på en gaffel. Varm en kjele godt opp, ha i en skje smør og la det bli nøttebrunt, før du legger i omtrent en tredjedel av spinaten. Rør med hvitløksgaffelen mens spinaten "faller sammen". Ta ut spinaten og gjenta med resten av smøret og spinaten. Poenget med å gjøre det flere omganger er at spinaten skal bli mest mulig stekt, og ikke kokt. Kvern svart pepper over.

Skrell stangsellerien for de ytterste, grove trevlene. Kutt den i bitte små terninger.

Lag smørsausen. Ha i stangselleribitene. Finkutt gressløk, som skal tilsettes rett før servering.

Sett en teflonpanne på sterk varme. Ha i olje, stek rekene i 30 sekunder. Ta ut rekene.

Stek hummerbitene i tørr, men fortsatt glovarm teflonpanne. Stek dem fort og hardt, slik at de får tørre, litt sprø kanter. Kvern på mye svart pepper.

Legg rekene pent i en vid ring på varme, dype tallerkener. Legg spinaten i midten. Dander hummerkjøttet i et tårn på spinaten. Fordel sausen over.

Skalldyr / Hummer


Sum Oppskrifter 35 funnet


Farsert hummer

Farsert hummersalat

Gratinert hummer

Grillet hummer med estragonsmør

Grillet hummer med soltørkede tomater

Grillet hummer med urtesmør

Grillet hummer på gresk vis

Grillet hummer på spansk vis

Hummer americaine

Hummer i krydret tomatsaus

Hummer i pikantsaus

Hummer Lady Curzon

Hummer med aïoli

Hummer med fløtesaus

Hummer med kremet limemousseline

Hummer med nellik og spinat

Hummer med pasta og basilikumsaus

Hummer med spinat og gressløksaus

Hummer naturell

Hummer på risseng

Hummerfrikassé

Hummergazpacho

Hummerkraft

Hummermousse i hvitvinsgelé

Hummermousseline med auberginevinaigrette

Hummerpaté

Hummerpudding

Hummerragu

Hummersalat

Hummersalat i kokosnøtt

Hummersmør

Hummerstuing

Hummersufflé

Kokt hummer

Vinkokt hummer

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen