• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Hummermousseline med auberginevinaigrette

Skalldyr / Hummer

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 hummer, ca 500 g
200 g renskåret ferskt laksekjøtt
noen spinatblader
smør til pensling
1 egg
1 ss tomatpuré
1 ts kajennepepper
1,5 dl fløte
1 dl hummerkraft (se egen oppskrift: Hummer)
1 ts salt
hvit pepper

Auberginevinaigrette:
1 liten aubergine
1 dl innkokt hummerkraft
4 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
1 ss rødvinseddik
nykvernet svart pepper

Bruksanvisning

Kok hummeren i saltet vann i 8-10 minutter. Rens den og ta ut hummerkjøttet.

Lag hummerkraft av skallene. Rens spinatbladene for de grove stilkene og vask dem godt. Rist av vannet og tørk bladene med kjøkkenpapir.

Finn fram en mellomstor og ikke for høy ildfast form. Pensle den med smør. Skjær hummerkjøttet i passe tynne skiver og fordel det i bunnen av formen. Legg spinatbladene rå oppå, med oversiden av bladene ned mot hummerskivene.

Skjær laksekjøttet i små biter og ha det i en food processor sammen med salt og kajennepepper. Kjør dette til det blir som en seig klump, og stopp maskinen. Tilsett tomatpuré og egg. Kjør videre til det blir seigt. Spe med hummerkraften i en tynn stråle, lit etter litt, til det blir en tykk farse. Ha farsen over i en stor bolle og sett den i kjøleskapet i 30 minutter.

Pisk fløten til en ikke for tykk krem. Ta ut bollen med farse, pepre den lett og vend kremen forsiktig inn med en slikkepott. Ha dette forsiktig over i formen med hummer og spinat.

Ha formen i en langpanne og fyll med varmt vann slik at det står halvveis opp på formen. Bak den i ovn ved 140 C i 20 minutter. Ta ut formen og avkjøl. Bruk en liten stekespade og løsne den litt langs kanten, rist litt på formen for å sjekke at den er løs, før du vender den over på serveringsfat.

Skrell auberginen, del den i to og skrap ut litt av kjernedelen i midten. Skjær kjøttet i små terninger. Ha oljen i en teflonpanne på sterk varme og stek terningene hardt til de blir gylne, i ca 30 sekunder. Hell på hummerkraften og kok i 10 sekunder. Hell alt over i en bolle og avkjøl.

Rør inn sitronsaft og eddik. Smak til med salt og pepper.

Server hummermousselinen med auberginevinaigretten rundt. Pynt med f.eks. estragonblader, basilikum eller gressløk. Spis med brød og couscous-salat (se egen oppskrift: Salater).

Skalldyr / Hummer


Sum Oppskrifter 35 funnet


Farsert hummer

Farsert hummersalat

Gratinert hummer

Grillet hummer med estragonsmør

Grillet hummer med soltørkede tomater

Grillet hummer med urtesmør

Grillet hummer på gresk vis

Grillet hummer på spansk vis

Hummer americaine

Hummer i krydret tomatsaus

Hummer i pikantsaus

Hummer Lady Curzon

Hummer med aïoli

Hummer med fløtesaus

Hummer med kremet limemousseline

Hummer med nellik og spinat

Hummer med pasta og basilikumsaus

Hummer med spinat og gressløksaus

Hummer naturell

Hummer på risseng

Hummerfrikassé

Hummergazpacho

Hummerkraft

Hummermousse i hvitvinsgelé

Hummermousseline med auberginevinaigrette

Hummerpaté

Hummerpudding

Hummerragu

Hummersalat

Hummersalat i kokosnøtt

Hummersmør

Hummerstuing

Hummersufflé

Kokt hummer

Vinkokt hummer

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen